Εικαστικά Μουσική Χορός

Έρχεται το Street Art Festival

Με περισσότερα από εκατό μέτρα τοίχου που θα σχεδιασθεί από διεθνείς και Έλληνες graffiti street artists, εικοσιτετράωρη ζωντανή μουσική από εγχώρια και ξένα συγκροτήματα και εκατοντάδες δράσεις που αναδεικνύουν τον παλμό της τέχνης του δρόμου

ξεκινά στις 15 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη το Street Art Festival.
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ νεολαίας της Θεσσαλονίκης και ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων, με περισσότερους από 200 διεθνείς καλλιτέχνες μουσικής, χορού, graffiti, comic, animation, εικαστικών και πολλών άλλων τεχνών, πραγματοποιείται Δευτέρα και Τρίτη 15 και 16 Ιουνίου στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.
Το Street Art Festival (SAF), διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, υπό την οργανωτική ευθύνη της ομάδας του SAF και της ΔΕΘ-Helexpo και περιλαμβάνει:
-24 ώρες live μουσικής με ένα πλούσιο line up. 12ος Πίθηκος, Βόρεια Αστέρια, Ρόδες United, οι ιστορικοί Active Member στο κλείσιμο της καριέρας τους, οι Αμερικάνοι θρύλοι του Hip Hop Sick Jacken (Psycho Realm), Slaine (La Coka Nostra) και τέλος οι hip hop funkers Herbaliser Ful Band είναι μερικά από τα ονόματα που για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο φετινό SAF θα μοιραστούν την ίδια σκηνή.

SAF4
-Πάνω από 50 graffiti/street artists, σε περισσότερα από 100 μ. τοίχου σε live action.

SAF3
-Σεμινάρια και workshops για τους λάτρεις του Comics και της γλυπτικής φιγούρας, του Animation, του Beatmaking-DJ Scratching, του Skate, του Inline, του BMX.
-Μια μοναδική παρουσίαση του καινοτόμου 3D pen που έχει διεγείρει την φαντασία όσων το έχουν παρακολουθήσει! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
-Οκτώ διακεκριμένους δασκάλους χορού σε σεμινάρια, voguing, waacking, new style, hip hop, dancehall από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
-11 ξεχωριστά χορευτικά σχήματα, που θα παρουσιάσουν τις βραβευμένες χορογραφίες τους σε ένα μοναδικό live dance show.

SAF2
Στις δύο διοργανώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 40 παγκοσμίως αναγνωρισμένοι street artists, 30 από τα πιο φρέσκα μουσικά σχήματα της χώρας, ατρόμητοι νέοι-λάτρεις των extreme sports και περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες συναντήθηκαν, συνδημιούργησαν, συγκινήθηκαν. Παράλληλα, παγκοσμίως βραβευμένες σχολές street dance της Ελλάδας έφεραν τους ρυθμούς από το Las Vegas στη σκηνή του Street Art Festival.

Project manager/creative director της διοργάνωσης είναι ο Αλέξανδρος Μαραντέλος.