Μουσική

Ο Manu Dibango επιστρέφει

Ο Manu Dibango, ο διασημότερος Αφρικανός σαξοφωνίστας , έρχεται στην Αθήνα και στο Gazarte, στις 21 Μαρτίου μαζί με την μπάντα του, τους Makossa Gang, για να γιορτάσει 80 δημιουργικά χρόνια!


Αγαπημένος του ελληνικού κοινού, ο μεγαλύτερος Αφρικανός σαξοφωνίστας από το Καμερούν, αποκαλούμενος και “Μαύρος Κύκνος”, υπόσχεται μια άκρως χορευτική βραδιά, όπως αρμόζει στον άρχοντα του groove, με μπόλικες δόσεις funk, jazz και afro-beat!

Ο Manu Dibango είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να συνδυάσει αφρικανικούς, αμερικάνικους, ευρωπαϊκούς, ακόμα και techno ήχους, ξεκινώντας την καριέρα του με την παγκόσμια επιτυχία “Soul Makossa” (1973), ένα single που έκανε ευρύτερα γνωστό το makossa, τον παραδοσιακό χορευτικό ρυθμό του Καμερούν και άλλαξε μια για πάντα τις χορευτικές φιγούρες στις ντίσκο της Δύσης! Ένας ρυθμός που επηρέασε τη σύγχρονη ποπ μουσική, από τον Michael Jackson μέχρι την Rihanna στο “Don’t Stop the Music”.

 

 

Ο κοσμοπολίτης αυτός μουσικός που έχει ζήσει σε πόλεις, από το Παρίσι έως τη Νέα Υόρκη, έχει πειραματιστεί με την τζαζ, την ρέγκε, το χιπ-χοπ, ακόμα και την ηλεκτρονική μουσική και δεν έχει σταματήσει μέχρι σήμερα να αναμειγνύει διαφορετικά είδη ανοίγοντας νέους δρόμους στη μουσική.

Σε μία συνέντευξή του στην UNESCO Courier το 1991, δηλώνει : « Έχω χτίσει μια γέφυρα μεταξύ του σημείου εκκίνησής μου και της περιέργειάς μου. Έχω συμβάλει σε έναν ήχο που είναι αδιαμφισβήτητα Αφρικανικός και έχω προσθέσει τη δική μου πινελιά.

Μετρά δεκάδες κυκλοφορίες και συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν αφήσει το προσωπικό τους στίγμα στη μουσική, όπως είναι οι Fela Kuti, Herbie Hancock, Bill Laswell, Bernie Worrell, Tony Allen, Sly and Robbie και πολλοί άλλοι.

Manu Dibango & Makossa Gang
Manu DIBANGO Saxophone & vocals
Raymond DOUMBE Bass Guitar
Jacques CONTI- BILONG Drums / Batterie
Patrick MARIE-MAGDELAINE Guitar / Guitare
Julien AGAZAR Keyboards /Claviers
Jonathan HANDELSMAN Sax / Flûte,
Isabel GONZALEZ Vocals /Chant
Céline CHEYNUT Vocals/Chant
Guy NWOGANG Percussions

Info:
Manu Dibango | 80th Birthday Anniversary
Σάββατο 21 Μαρτίου
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ώρα έναρξης: 22.00