Εικαστικά

Hello Future! Αρχείο Ταλέντων στη Στέγη

Aizzah-Hanis-Brunei

Γνωριμία με τους ανθρώπους που θα διαμορφώσουν το οπτικό περιβάλλον του μέλλοντος φιλοδοξεί να αποτελέσει το διήμερο φεστιβάλ με τον τίτλο Hello Future που διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Η Στέγη μαζί με τους επιμελητές της Double Decker, συνδέοντας τους νέους με την αγορά εργασίας, προσκάλεσε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, με σπουδές στις κορυφαίες σχολές εφαρμοσμένων τεχνών, όπως το Central Saint Martins στο Λονδίνο και το Rhode Island School of Design στις Η.Π.Α., να γεμίσουν τις σελίδες ενός sketchbook με τη δουλειά τους. Ξεφυλλίστε τα sketchbooks που δημιούργησαν και δείτε πρώτοι τις πιο ανατρεπτικές τάσεις στο design, τη φωτογραφία, το animation, τις εικαστικές τέχνες, το σχέδιο μόδας και τη γραφιστική, από τους καλλιτέχνες που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον, σε ένα διήμερο φεστιβάλ με δωρεάν είσοδο. Τα sketchbooks θα είναι προσβάσιμα στο κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, αλλά και μετά τη λήξη του, κατά τις ώρες λειτουργίας της Στέγης.

Amy-Lambert-UK

Amy-Lambert-UK

Επιμέλεια: Double Decker (Wilhelm Finger, Μελίτα Σκαμνάκη)

Σχεδιασμός: Αφροδίτη Παναγιωτάκου
Διοργάνωση: Διεύθυνση Επικοινωνίας & Marketing

Info
21 Μαρτίου 2015
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ – ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ, Ευρυδάμαντος και Γαλαξία 2, Νέος Κόσμος
Τηλ.: 210-9249090
Εως 30 Ιουνίου 2015. Φουαγιέ ισογείου.

James-Hamilton-UK

James-Hamilton-UK

Πρόγραμμα Σαββάτου 21 Μαρτίου

12:00-18:00
Workshop: Live Screen-Printing «Το μέλλον δεν έχει τυπωθεί ακόμα» με την ομάδα TIND

Ελάτε να το τυπώσουμε το μέλλον μαζί! Η ομάδα TIND σας ξεναγεί στη μαγεία του screen printing και σας μαθαίνει τεχνικές εκτύπωσης πάνω σε υφασμάτινες τσάντες και αφίσες!
(Υφασμάτινη τσάντα ώμου 3 € & αφίσες 2 €. Για όλες τις ηλικίες. Παιδιά κάτω των 8 ετών πρέπει να συνοδεύονται από έναν ενήλικα.)

14:00-18:00
Workshop: Animation με τον Μπάμπη Αλεξιάδη «Το μέλλον είναι εδώ»

Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης animation Μπάμπης Αλεξιάδης σας ταξιδεύει στο χρόνο έχοντας θέμα το μέλλον! Με τις αναλογικές τεχνικές του θα ανακαλύψετε την παραδοσιακή τεχνική της κινούμενης εικόνας που έχει επιστρέψει στο παρόν, μέσα από τη ζωγραφική, το κολάζ και το σχέδιο.
(Για όλες τις ηλικίες. Παιδιά κάτω των 8 ετών πρέπει να συνοδεύονται από έναν ενήλικα.)

14:00-18:00
Συμβουλευτική Καριέρας / Αξιολόγηση Portfolio με τον Nicola Schwartz

Ποια είναι τα μυστικά ενός πετυχημένου portfolio; Πώς μπορείτε να παρουσιάσετε τη δουλειά σας καλύτερα; Πού πρέπει να ανεβάσετε το portfolio σας για να το δουν οι κατάλληλοι άνθρωποι; Γίνεται να κάνετε καριέρα στο εξωτερικό από το σπίτι;
Μάθετε τις απαντήσεις από έναν καταξιωμένο ειδικό με διεθνή καριέρα στον καλλιτεχνικό χώρο. Εξειδικευμένες συμβουλές και επαγγελματικές γνώσεις για μια δημιουργική επαγγελματική πορεία, σας προσφέρονται δωρεάν σε ραντεβού ένας προς έναν.
Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε τη θέση σας και μην ξεχάσετε το portfolio σας!

16:00-18:00
Workshop: Ζωγραφική με τη Μαριγώ Κάσση

Ελάτε να μάθετε να ζωγραφίζετε. Πειραματιστείτε σε ένα παραδοσιακό μάθημα ζωγραφικής. Καθίστε μπροστά στο δικό σας καβαλέτο και ζωγραφίστε το μέλλον, σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον workshop για όλα τα επίπεδα, από αρχάριους έως επαγγελματίες ζωγράφους. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία.
(Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι άνω των 14 ετών).
16:00-18:00
Workshop: Paper Projects! με τη Μαριέττα Καλλονά (yeti toys)

Ένα δημιουργικό εργαστήριο για όλη την οικογένεια. Ελάτε και φτιάξτε κατασκευές από χαρτί. Χρωματίστε, κολλήστε, φανταστείτε.
(Για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών και τους γονείς τους)