Μουσική

Η Chinawoman στο Fuzz

Καναδή τραγουδοποιός με ρωσικές ρίζες η Chinawoman, Michelle Gurevich κατά κόσμον, γνωστή και αγαπημένη στο ελληνικό κοινό, εμφανίζεται το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στο Fuzz Live Music Club με special guest τη Σtella, ανερχόμενο όνομα της εγχώριας electro-pop σκηνής.

Η Chinawoman έγινε ευρύτερα γνωστή, στη χώρα μας αλλά και γενικά στην Ανατολική Ευρώπη, με μερικά άκρως συναισθηματικά τραγούδια, όπως το “Party Girl”, το “Lovers Are Strangers” και το “Russian Ballerina”.

Η μουσική της τιμάει την Ρωσική καταγωγή της – η μητέρα της ήταν μπαλαρίνα στα περίφημα μπαλέτα Kirov και ο πατέρας της μηχανικός στο Leningrand, πριν μεταναστεύσουν στο Toronto – και ταυτόχρονα φέρνει στο νου την Nico, τον Leonard Cohen, την PJ Harvey, την Tanita Tikaram.

Η ίδια αναφέρει ως βασικές επιρροές της την Alla Pugacheva, τον Charles Aznavour, τον Nino Rota, τη Yoko Ono, τον Todor Tobakov, καθώς και τον Federico Fellini.

 

Με το τρίτο της album, “Let’s Part In Style”, που κυκλοφόρησε το 2014, συνεχίζει την πορεία που χάραξε στα δύο προηγούμενα (“Party Girl” / 2007, “Show Me The Face” / 2010)

και με τραγούδια όπως τα “To Be With Others”, Vacation From Love” και, κυρίως, το πανέμορφο “Good Times Don’t Carry Over”.

Το ηχητικό φάσμα εξακολουθεί να κινείται κάπου ανάμεσα στον μινιμαλισμό του post-punk και τις ευρωπαϊκές μπαλάντες, ενώ τα μεγαλοπρεπή, ενίοτε μελοδραματικά, ρεφραίν τονίζουν τη μελαγχολική θεματολογία των τραγουδιών. Όλα αυτά, χρωματισμένα από μία κινηματογραφική ατμόσφαιρα, αποτέλεσμα της ενασχόλησής της με τον κινηματογράφο, πριν την κερδίσει η μουσική.

STELLA

Η Στέλλα Χρονοπούλου, γνωστή πλέον ως Σtella, είναι ήδη ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα της εγχώριας pop / rock σκηνής. Προικισμένη singer – songwriter, ζωγράφος και πολυ-οργανίστρια, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Σχολή Καλών Τεχνών ξεκίνησε να γράφει μουσική.
Το 2012, κυκλοφόρησε το πρώτο της EP, “Keep Me Naked”, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο soundcloud. Σε αυτό περιέχεται και το “Detox”, το πρώτο κομμάτι της που ακούστηκε πολύ. Τον Απρίλιο γέμισε το Ρομάντσο σε μία βραδιά / παρουσίαση του ομώνυμου ντεμπούτο album της, το οποίο κυκλοφόρησε μέσω της Inner Ear. Οι κριτικές ήταν εξαιρετικές, ενώ κομμάτια σαν το “Picking Words” και το “Made To Attack” ακούγονται στο ραδιόφωνο και τα clubs.

Πέρα από την προσωπική της δουλειά, η Σtella έχει συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες και μπάντες της εγχώριας σκηνής, όπως οι My Wet Calvin, Sillyboy, Coti K, ΝΤΕiΒΙΝΤ, Sad Disco, Chest και Fever Kids.