Μουσική

Έφυγε από τη ζωή ο μουσικός Βαγγέλης Βέκιος

Έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» έφυγε σήμερα (Τρίτη) από τη ζωή ο ο μουσικός, συνθέτης και στιχουργός Βαγγέλης Βέκιος.

Ο Βαγγέλης Βέκιος γεννήθηκε το 1957 στην Κύμη Ευβοίας, ήταν παντρεμένος με την Άντρη Βασιλειάδου και πατέρας δύο παιδιών.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Μουσικών Ταξιαρχιών και είχε παίξει κρουστά και τύμπανα στους δίσκους «Disco Tsoutsouni», «Μουσικές Ταξιαρχίες», «Αν η Γιαγιά μου Είχε Ρουλεμάν» και «Made in Greece Vol.1».

Ως μουσικός συμμετείχε επίσης σε μία σειρά μουσικών σχημάτων, μεταξύ των οποίων «Ντέρτι», «Τέσσερις Εποχές», «Blue Light», «Σελάνα» και τους Vavoura Band. Το 2007 ίδρυσε τους «Ελελευ» και κυκλοφόρησε έναν ομώνυμο δίσκο, στον οποίο έπαιξε τύμπανα και έγραψε τους στίχους και τη μουσική.

Ήταν βασικός εμπνευστής και στέλεχος του μουσικού ενθέτου της εφημερίδας «Αυγή» με τίτλο «Κόκκινη Καρφίτσα». Παράλληλα, ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός σε πολλούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων οι 90,2 Αριστερά στα Fm, Κόσμος και Εν Λευκώ.

Υπήρξε από τα πρώτα ιδρυτικά στελέχη του 105,5 Στο Κόκκινο και ο πρώτος διευθυντής προγράμματος από την ίδρυση του σταθμού, το 2006. Ως μουσικός παραγωγός, είχε εργαστεί σε γνωστούς δίσκους της ελληνικής σκηνής, όπως «Ο ήλιος του χειμώνα με μελαγχολεί» των Πυξ Λαξ το 1993.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο (Τετάρτη) στις 17:00, στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης στον Χολαργό.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τον Βαγγέλη Βέκιο, τον φίλο και σύντροφο που συνέδεσε τη ζωή του με το ραδιόφωνο και τη μουσική.

Τον Βαγγέλη τον θυμόμαστε να αφοσιώνεται στο ραδιόφωνο από τις συχνότητες του 902, του Εν Λευκώ και του Πλάνετ, χωρίς να ξεχνά ποτέ τη μουσική και τα αγαπημένα του ντραμς, πρώτα στις Μουσικές Ταξιαρχίες και μέχρι πρότινος στους Ελελευ.

Τελευταίο του αγαπημένο “παιδί”, το μουσικό ένθετο της Αυγής “Κόκκινη Καρφίτσα”.

Πάντοτε κοντά στην Αριστερά, από τα χρόνια του Ρήγα Φεραίου, δεν οργανώθηκε ποτέ σε αυτήν, μέχρι και πριν λίγα χρόνια που εντάχτηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν από αυτούς που οραματίστηκαν ένα ραδιοφωνικό σταθμό της Αριστεράς και έδωσε την ψυχή του για να στηθεί ο “105,5 Στο Κόκκινο”, του οποίου υπήρξε διευθυντής προγράμματος.

Θα μας λείψει το αυθεντικό του χιούμορ, η ζεστασιά και η ειλικρίνεια του. Στη σύζυγό του Άντρη και στα παιδιά του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια».