Μουσική

Ασίγαστοι και βραδυφλεγείς οι STAINED VEIL απόψε στο ΑΝ

Στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 κατέθεταν με ιλιγγιώδη τρόπο, στις προσεκτικά επιλεγμένες θρυλικές ζωντανές εμφανίσεις τους, μία σχεδόν πρωτογενή εναλλακτική μουσική φόρμα με στίχους λιτούς και εξαιρετικά προσωπικούς.

Οι STAINED VEIL ταξιδεύουν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και μετά από 30 χρόνια, εμφανίζονται απόψε Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο ιστορικό ΑΝ club.

Μετά την προσωρινή διακοπή της κοινής του διαδρομής το 1987, ξανασμίγουν στις 15 Μαρτίου 2015, στα πλαίσια της προβολής του Ντοκιμαντέρ ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΥΛΟ, στη Θεσσαλονίκη, παίζοντας ξανά μαζί και με άλλα γκρουπ, στη σκηνή του Club Eightball.

Μετά από τριάντα χρόνια λοιπόν ξεκινούν το νέο τους ταξίδι τον Ιανουάριο του 2016 με την αυθεντική σύνθεσή τους: τον Σωτήρη Ζήση στο μπάσο, την σύνθεση και τους στίχους, τον Νίκο Μοδιώτη στη φωνή, τον  Διονύση Στεφανόπουλο στα τύμπανα και νέο κιθαρίστα τον Φώκο Μπούκλη,  που επαναπροσδιόρισε καταλυτικά τον ήχο της μπάντας.

Στην ζωντανή αποψινή εμφάνιση στο ΑΝ club, ασίγαστοι και βραδυφλεγείς, θα παίξουν επιλεγμένο υλικό των δύο άλμπουμ τους, κομμάτια ακυκλοφόρητα που παίζονταν στις παλαιότερες εμφανίσεις τους αλλά και διασκευές-εκπλήξεις, που διατυπώνουν την αγάπη και τις επιρροές τους.

Των  Θεσσαλονικέων εναλλακτικών θα προπορευθούν οι Αθηναίοι ANFO (Σωτήρης Θεοχάρης / φωνή, στίχοι, κιθάρα, Νίκος Χαραλαμπόπουλος – «Τσουλούφις» / μπάσο, φωνητικά, Φώτης Πατίκας / κιθάρα, φωνητικά, Γιώργος Χλωρός / τύμπανα).

Μπάντα ήδη γνωστή για τις εκρηκτικές εμφανίσεις της, με καταβολές και θητεία των μελών της στο καθαρόαιμο punk rock, αλλά με στιχουργική και ήχο πέραν αυτού, στην λιτότητα και το ανοιχτό πνεύμα του επαναστατικού Rock n Roll. Οι ANFO μόλις βγήκαν από το στούντιο με το νέο, δεύτερό τους άλμπουμ.