Κινηματογράφος Μουσική Ψηφιακή Τέχνη

Αρχίζουν τα Mixed Media Arts από την ομάδα Medea Electronique

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Medea Electronique σε συνεργασία με το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποιεί κύκλο εργαστηρίων που θα ξεκινήσει

τον Ιανουάριο του 2015 στον ίδιο χώρο, με θέμα τη διαδικασία παραγωγής ενός συλλογικού έργου τέχνης με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικες που δεν είναι απαραίτητο να είναι μυημένοι στην Τεχνολογία, καθώς θα χρησιμοποιηθούν εύκολα προσβάσιμα τεχνολογικά μέσα.

Τα καλλιτεχνικά εργαστηρία Mixed Media Arts θα πραγματοποιηθούν κατά την περίοδο 4 Ιανουαρίου- 29 Μαρτίου 2015 στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, και χωρίζονται σε πέντε θεματικές ενότητες:

  • τις ηχητικές/μουσικές κατασκευές,
  • το video art,
  • το soundscapes/sound art (ηχογράφηση-ηχοτοπία),
  • την κατασκευή κούκλας & animation,
  • το Arduino- physical computing

Κάθε εργαστήριο διαρκεί 20 ώρες (με τρίωρες, τετράωρες και πεντάωρες συναντήσεις), ενώ στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν ένα συλλογικό έργο τέχνης, ένα installation προϊόν ως αποτέλεσμα των όσων αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στα δημιουργικά εργαστήρια.

Εισηγητές του σεμιναρίου είναι τα μέλη της Medea Electronique: Παναγιώτης Γούμπουρος, Μανώλης Μανουσάκης, Timothy Ward, Αλέξανδρος Δρυμωνίτης και Κλεοπάτρα Κοραή, οι οποίοι θα συντονίζουν ξεχωριστά την κάθε θεματική ενότητα των εργαστηρίων.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, απαιτείται όμως προεγγραφή στο Κέντρο Επισκεπτών.

Τόσο το σεμινάριο όσο και ο κύκλος εργαστηρίων της Medea Electronique, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ με τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής».

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών:

Τηλ: 210 8778396-8