Κινηματογράφος

«Τα Μυστικά του Δάσους». Το ανατρεπτικό μιούζικαλ στον κινηματογράφο

Η Disney μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη -με όλες τις τιμές- το ανατρεπτικό και πολυβραβευμένο μιούζικαλ του Broadway Τα Μυστικά του Δάσους (Into the Woods) σε σκηνοθεσία του -έμπειρου στο είδος

και διακεκριμένου- Rob Marshall (Chicago) και με πρωταγωνιστές μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood.

screen_shot_2014-12-01_at_3.20.07_pm

Σε μια οσκαρικών προδιαγραφών παραγωγή, η Meryl Streep υποδύεται την αρχετυπική Μάγισσα, ενώ συναντάμε τον Johnny Depp στον ρόλο του περίφημου Κακού Λύκου παρέα με τη Σταχτοπούτα, την Κοκκινοσκουφίτσα και τον μικρό Τζακ. Το πολυπληθές καστ- με ονόματα όπως οι Emily Blunt (Looper), James Corden (The Three Musketeers) και Anna Kendrick (Upin the Air)- υποδύεται διαφορετικούς χαρακτήρες των αδερφών Γκριμ σε μια απολαυστική, χιουμοριστική ιστορία για τις συνέπειες των πράξεων μας, αλλά και όλων όσων ευχόμαστε να αποκτήσουμε.

Εντυπωσιακά κουστούμια και θεαματικά σκηνικά, υπέροχες μελωδίες ντυμένες άλλοτε με συγκινητικούς και άλλοτε αστείους στίχους, στιβαρή σκηνοθεσία και καταπληκτικές ερμηνείες είναι σίγουρα μερικά από τα στοιχεία αυτού του λαμπερού μιούζικαλ της Disney.

Το καυστικό χιούμορ, το παιχνίδι με τα στερεότυπα, το νόημα της ζωής μέσα από ένα πειραγμένο παραμύθι, οι χαρακτήρες με τα ελαττώματα τους και τα βαθιά νοήματα αυτής της ιστορίας είναι τα συστατικά που κάνουν Τα Μυστικά του Δάσους μια σύγχρονη ταινία που θα γίνει κλασική.

screen_shot_2014-12-01_at_3.20.35_pm

Σύνοψη

Τα Μυστικά του Δάσους διηγούνται τις περιπέτειες της Σταχτοπούτας, της Κοκκινοσκουφίτσας, της Ραπουνζέλ, και του Τζακ και της Φασολιάς του, ξετυλίγοντας την αστεία και συγκινητική ιστορία ενός Φούρναρη και της Γυναίκας του που θέλουν απεγνωσμένα έναν απόγονο. Στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν παιδί, συμμαχούν με τα αρχετυπικά σύμβολα των παραμυθιών των αδελφών Γκριμ –  ένα γυάλινο γοβάκι, μια κόκκινη κάπα, μαλλιά χρυσά σαν το καλαμπόκι και μια άσπρη σαν το γάλα αγελάδα – για να ξεμπλέξουν από τα δίχτυα της Μάγισσας, που τους περνάει διαρκώς από νέες δοκιμασίες. Αλλά σε αυτήν τους την προσπάθεια θα ανατραπούν τα πάντα, ακόμα και τα παραμύθια.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Rob Marshall
ΣΕΝΑΡΙΟ: James Lapine
ΜΟΥΣΙΚΗ: Stephen Sondheim
ΠΑΙΖΟΥΝ: Meryl Streep, Johnny Depp, Emily Blunt, James Corden, Anne Kendrick
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 124’