Μουσική

«Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη»

Δύο ξεχωριστοί όσο και διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι συναντιούνται σε αυτήν την παράσταση, που παρουσιάζεται τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Badminton,

στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη.  Για πρώτη φορά η Ελένη Βιτάλη συναντά τον Μίκη Θεοδωράκη σε μια συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Στη συναυλία, που φέρει τον τίτλο «Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη» ερμηνεύουν τραγούδια των δύο συνθετών και οι Δώρος Δημοσθένους και Ζαχαρίας Καρούνης.

Σε αυτή τη μουσική παράσταση συναντιούνται ο κόσμος του κορυφαίου συνθέτη του λαϊκού τραγουδιού Βασίλη Τσιτσάνη (1915-1984), 100 χρόνια από +Χ+δ+Χ+ζ+Ω +Τ+β+ν+Σ+δ+Ω2τη γέννησή του, με εκείνον του παγκοσμίως αναγνωρισμένου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη (γεν.1925), 90 χρόνια από τη γέννησή του. Και οι δυο υπηρέτησαν με αξιοσύνη τη λαϊκή μουσική του τόπου, ο καθένας με το δικό του τρόπο, με τα δικά του μουσικά εφόδια.

Ωστόσο η λαϊκή μουσική τους σκέψη κάπου συναντιέται. Ο Μίκης Θεοδωράκης ανέπτυξε πολύπλευρη μουσική δράση, η οποία καλύπτει όλο σχεδόν το φάσμα της τέχνης των ήχων. Η λαϊκή μουσική, όμως, ήταν αυτή που του έδωσε τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας με τον απανταχού στον κόσμο Ελληνισμό. Δεν μοιάζει, λοιπόν, αταίριαστη η συνύπαρξη των τραγουδιών των δύο μεγάλων μουσικών δημιουργών, όπως αυτή που επιχειρείται σε αυτό το πρωτότυπο πρόγραμμα. Αντίθετα, συνυφασμένα τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη δημιουργούν ένα σαγηνευτικό μουσικό πλέγμα, ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα ακρόασης, ικανό να προκαλέσει ευφορία και συγκίνηση μαζί.

Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»

Γιάννης Μπελώνης, πιάνο

Θανάσης Βασιλάς, μπουζούκι

Γιάννης Ματσούκας, μπουζούκι

Ξενοφών Συμβουλίδης, όμποε – φλογέρες

Βαγγέλης Κονταράτος, κιθάρα

Αρτέμης Σαμαράς, βιολί

Λευτέρης Γρίβας, ακορντεόν

Σταύρος Καβαλιεράτος, μπάσο

Νίκος Σκομόπουλος, ντραμς

Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, κρουστά

Διεύθυνση: Μαργαρίτα-Ασπασία Θεοδωράκη

Συντονισμός: Sophie Hayes

Ηχοληψία: Μιχάλης Αλεξάκης, Σάκης Καρασαρίνης

Χειριστής προβολικών: Βασίλης Αζίσης

Info

Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου

Θέατρο Badminton

Τιμές Εισιτηρίων:

Α Ζώνη: 25€

Β Ζώνη: 20€

Γ Ζώνη: 15€

Δ Ζώνη: 10€

Ώρα Έναρξης: 21.00