Μουσική

Ανθολογία μιας νύχτας από τον Δημήτρη Καμαρωτό

Από τους πρωτοπόρους συνθέτες μουσικής θεατρικών έργων, αλλά κυρίως εκείνος που καθιέρωσε εδώ και χρόνια σε όσες παραστάσεις υπογράφει, την

σκηνοθεσία ήχου, ο Δημήτρης Καμαρωτός, παρουσιάζει την Τρίτη 15 Μαρτίου στο Θέατρο Πόρτα και στις Τρίτες Παράλληλες που οργανώνει ο Κορνήλιος Σελαμσής, μια ιδιότυπη ανθολογία του έργου του.

Επιλέγει από το σύνολο του έργου του για το θέατρο μια συλλογή από τραγούδια και οργανικές συνθέσεις δημιουργώντας μέσα στην Πόρτα μια ιδιοσυγκρασιακή συναυλία με εξαιρετικούς ερμηνευτές τους Βασίλη Παπαβασιλείου στο κοντραμπάσο, Ai Motohashi στο πιάνο και τρεις γυναικείες φωνές, την Μυρσίνη Μαργαρίτη, την Χριστίνα Μαξούρη και τη “δική μου” όπως την χαρακτηρίζει, Αμαλία Μουτούση .

Η συναυλία θα επιδιώξει να «χωρέσει»λίγα κομμάτια – όσα μπορούν να είναι σε μια συναυλία, διάσπαρτα, από το 1993 μέχρι σήμερα, «αγαπημένα μου (παιχνίδια)», όπως λέει ο ίδιος ο συνθέτης.

Το έργο του Δημήτρη Καμαρωτού για το θέατρο εκτείνεται στη σύνθεση μουσικής για πάνω από εκατό παραστάσεις με ένα πλήθος διαφορετικών σκηνοθετών σε ένα πλήθος διαφορετικών έργων. Ο συνθέτης επιλέγει μέσα από αυτό τον πλούτο της εργασίας του με γνώμονα το παρόν. Στέκεται στα κομμάτια που τον ενδιαφέρουν να επεξεργαστεί εκ νέου και δημιουργεί ένα καινούριο έργο μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Μάνια Ζούση