Μουσική

“Αλμύρα” από τον Μιχάλη Κουμπιό

Με ανανεωτική αύρα ο νέος δίσκος του Μιχάλη Κουμπιού με τον γενικό τίτλο «Αλμύρα», αποτελεί την τρίτη ολοκληρωμένη θαλασσογραφία του μετά τα άλμπουμ «Τήλος» (1992) και «Σύρνα» (2004).

Η «Αλμύρα» περιέχει 13 οργανικές συνθέσεις με ηχοχρωματική ποικιλία και εσωτερικό παλμό, αλλά και δύο τραγούδια ερμηνευμένα από το Βασίλη Λέκκα: Τα singlе «Θέλω όνειρα» σε στίχους του ίδιου του συνθέτη και το «Φίλτρο» σε στίχους Άλκη Αλκαίου, που ήδη αγαπήθηκαν. Ένας δίσκος με το καλλιτεχνικό στίγμα του Μιχάλη Κουμπιού, που το χαρακτηρίζει ο αφοπλιστικός λυρισμός και η μελωδικότητα.

Οι ενορχηστρώσεις λειτουργούν ως μαγικά φίλτρα, που οδηγούν σε έναν συγκερασμό διαφορετικών στιλιστικών κατευθύνσεων , παράγοντας έναν νέο ήχο που ισορροπεί ανάμεσα στην ηλεκτρονική παλέτα και στα φυσικά όργανα (ακορντεόν, βιολί, μαντολίνο, κιθάρες).
Οι μη Έλληνες ακροατές της μουσικής του συνθέτη θα αντιληφθούν και αυτήν την δουλειά του ως Cоntеmpоrаry Аеgеаn Меlоdiс Мusiс κι ας τον εμφανίζουν τα διεθνή δίκτυα ως συνθέτη της Nеw Аgе.