Κοινωνία

Ας δούμε με τα μάτια των άλλων

κινητική δυσκολία

Την ευαισθητοποίηση των πολιτών με στόχο να δουν τους χώρους που κινούνται καθημερινά με τα μάτια άλλων συνανθρώπων μας επιδιώκει η «Δράση στους Δρόμους». Το Artplay.gr είναι ένα ειδικό site για τα πολιτιστικά δρώμενα, δημοσιεύει όμως το συγκεκριμμένο θέμα γιατί στις σχέσεις μας με τους άλλους φαίνεται ο πολιτισμός.

Έτσι την Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 19:30 ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.), σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Αθηνών των Παιδικών Χωριών SOS Eλλάδος, την ομάδα κατοίκων “Η Κυψέλη μας” και την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει στην πιο πυκνοκατοικημένη γειτονιά της Αθήνας, την Κυψέλη, (Φωκίωνος Νέγρη & Μεγίστης) την Βιωματική Προσομοίωση Κινητικής & Αισθητηριακής Αναπηρίας “Δράση στους Δρόμους”.

Εκεί, όλοι μαζί, θα καταγράψουμε τα πρακτικά καθημερινά εμπόδια που δυσκολεύουν τα άτομα με κινητική και αισθητηριακή αναπηρία.

 

κινητική δυσκολία 2

«Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητική και αισθητηριακή αναπηρία είναι η δυσκολία μετακίνησης και κυρίως η έλλειψη προσβασιμότητας», επισημαίνουν οι διοργανωτές και προσθέτουν: «Θέλουμε από όλους να μπουν στη διαδικασία να δουν αλλιώς τους χώρους γύρω τους. Να τους προσεγγίσουν κάτω από το πρίσμα ενός ατόμου που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα ανάμεσα μας».

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Σ.Κ.Ε.Π. – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Αθηνών, Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος

Ομάδα κατοίκων «Η Κυψέλη μας»

Info
Κυψέλη, Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014,
19.30 έως και τις 21.00,
Οδός Φωκίωνος Νέγρη στο ύψος Μεγίστης.
Θα ακολουθήσει η κοινή δράση της ομάδας κατοίκων «Η Κυψέλη μας» και του Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Αθηνών των Παιδικών Χωριών SOS Eλλάδος, «Σινεμά στη γειτονιά» με προβολή ταινίας (21:00 – 23:00)

 

τυφλος