Κινηματογράφος Ντοκιμαντέρ

Το «City of Gold» στο Exile Room

Μια ερωτική επιστολή στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, το «City of Gold» σε Σκηνοθεσία Laura Gabbert , παρουσιάζεται την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 9μ.μ στο Exile Room, Αβραμιώτου 1 στο Μοναστηράκι, με ελεύθερη είσοδο.

Το ντοκιμαντέρ φωνάζει ηχηρά – μέσα από το στόμα του βραβευμένου με Πούλιτζερ ρεστοκριτικού Jonathan Gold – ότι δεν πρόκειται να καταλάβεις ποτέ τον τόπο σου αν δεν εξετάσεις τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων του! Κι αυτό συμπεριλαμβάνει κάθε είδους μετανάστη και την καντίνα του, ένα κίνημα που έχει αλλάξει ολοσχερώς το πρόσωπο του Λος Άντζελες.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Το πάθος του Γκολντ για καλό φαγητό τον φέρνει αντιμέτωπο με τις συμμορίες, τη βία και τη φτώχεια που κρύβεται πίσω από τη γυαλιστερή επιφάνεια της Πόλης των Αγγέλων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα μια αναβράζουσα πολυπολιτισμικότητα που δεν λέει να καταλαγιάσει. Το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα λιποθυμικά απολαυστικό ντοκιμαντέρ που αποδεικνύει περίτρανα ότι μόνο αν φας αυτό που τρώει ο διπλανός σου θα σταματήσεις να τον θεωρείς «ξένο».

Η προβολή του City of Gold πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος American Film Showcase.

ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ // ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ