Κινηματογράφος

«Τετάρτη 04:45» με τον Στέλιο Μάινα και τη Μαρία Ναυπλιώτου

Μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο του με τίτλο «Ιστορία 52» ο Αλέξης Αλεξίου επιστρέφει με ένα ατμοσφαιρικό και αγωνιώδες θρίλερ, μία ιστορία εκδίκησης με στοιχεία μαύρου χιούμορ και αριστοτεχνικά σκιαγραφημένους χαρακτήρες.

Το «Τετάρτη 04:45», που προβάλλεται από σήμερα στους κινηματογράφους, διαδραματίζεται σε μια έντονη χρωματικά, υγρή και αστραφτερή Αθήνα που σε τυλίγει μεθοδικά στον πνιγηρό και καθηλωτικό ιστό της, για να σε παρασύρει σε έναν εκρηκτικό χορό στυλιζαρισμένης βίας. Στην ταινία, που είναι ελληνογερμανική παραγωγή, πρωταγωνιστεί ο ΣτέλιοςTETARTI0445_POSTER_webuse Μάινας, ενώ εμφανίζονται οι Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Τζουμάκης και Adam Bousdoukos (Soul Kitchen).

Σύνοψη

Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος τώρα. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου, τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα. Η σύζυγος σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημα του. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο χρόνος τρέχει, και το έλατο στο σπίτι του Στέλιου πρέπει να στολιστεί.

Με τους: Στέλιο Μάινα, Δημήτρη Τζουμάκη, Αδάμ Μπουσδούκο, Γιώργο Συμεωνίδη, Mimi Branescu, Μαρία Ναυπλιώτου.

Σκηνογραφία – Σπύρος Λάσκαρης

Κοστούμια – Άλκηστη Μαμαλη

Ήχος – Άρης Αθανασόπουλος

Σχεδιασμός Ήχου – Avi Mizrahi

Μιξάζ Ήχου – Gil Toren

Μοντάζ – Λάμπης Χαραλαμπίδης

Μουσική – Felizol

Διεύθυνση Φωτογραφίας – Χρήστος Καραμάνης

ΔΙΕΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ – ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

EXECUTIVEPRODUCERS – ΧΡΗΣΤΟΣ B. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΕΩΔΩΡΑ ΒΑΛΕΝΤΗ

ASSOCIATE PRODUCERS – ALEXANDER BOHR, ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΡNΤΕ

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΟΙ – ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, TALIA KLEINHENDLER, OSNAT HANDELSMAN KEREN

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ – THANASSIS KARATHANOS

ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓH ΜΕ: ZDF/ARTE, FALIRO HOUSE, MARNI FILMS

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ EURIMAGES COUNCIL OF EUROPE, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, FFA-GERMAN FEDERAL FILM BOARD, ISRAEL FILM FUND, ΝΕΡΙΤ

© 2015 TWENTY TWENTY VISION – CL PRODUCTIONS – PIE FILMS – ZDF / ΑRTE