Βιβλίο Κινηματογράφος

Στον κινηματογράφο «Η µυστική γραφή» του Σεµπάστιαν Μπάρυ

Το συγκλονιστικό βιβλίο του σπουδαίου Ιρλανδού συγγραφέα Σεµπάστιαν Μπάρυ, Η µυστική γραφή, θα απολαύσουµε στη µεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία του Τζιµ Σέρινταν («Το αριστερό µου πόδι», «Εις το όνοµα του πατρός»).

Στο πρωταγωνιστικό καστ συµµετέχουν: Ρούνεϊ Μάρα (ως νεαρή Ροσίν ΜακΝάλτι), Θίο Τζέιµς, Άινταν Τέρνερ, Έρικ Μπάνα, Βανέσα Ρέντγκρεϊβ (στο ρόλο της ηλικιωµένης Ροσίν ΜακΝάλτι).

Τα γυρίσµατα έχουν ολοκληρωθεί και η ταινία αυτή τη στιγµή βρίσκεται στο στάδιο του post-production. Ο Σεµπάστιαν Μπάρυ έχει γράψει ένα από τα σπουδαιότερα αγγλόφωνα µυθιστορήµατα της τελευταίας δεκαετίας, ένα βιβλίο σχεδόν ιερό: ένα αφιέρωµα στον πανταχού παρόντα θεό της αγάπης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Ροσίν ΜακΝάλτι, µειλίχιο πλάσµα κι αιωνόβια τρόφιµος της –προσεχώς υπό κατεδάφιση και µετακίνηση– Ψυχιατρικής Κλινικής του Ροσκόµον, αποφασίζει, κρυφά, αθόρυβα, ν’ αφήσει το χνάρι της: µια προσωπική µαρτυρία µε την οποία πασχίζει να ιστορήσει τον τραυµατικό της βίο και παράλληλα να διαψεύσει τα µυθεύµατα που την κράτησαν ισοβίως άνθρωπο του περιθωρίου. Στην αφήγηση της Ροσίν πλέκεται περίτεχνα η πρωτοπρόσωπη αφήγηση του ψυχιάτρου της, δόκτορος Γκρεν, για χρόνια θεράποντος ιατρού της Ροσίν, ο οποίος βυθίζεται σε µια ολοένα και πιο προσωπική εµµονή όσο περισσότερο ανασκαλεύει το παρελθόν της υπερήλικης ασθενούς του, µε την οποία νιώθει να τον συνδέει ένας δεσµόςµυστηριώδης, ανεξιχνίαστος.