Κινηματογράφος

Sous le ciel de Paris με τον Αλ Πατσίνο

Δυο βραδιές με τον Αλ Παστίνο στο Παρίσι ετοιμάζονται να ζήσουν όσοι παραβρεθούν στη θεατρική αφήγηση του δημοφιλούς ηθοποιού που θα παρουσιάσει τη διαδρομή του στον κινηματογράφο και στο θέατρο δίνοντας δύο σόλο παραστάσεις τον Οκτώβριο στο Παρίσι και στο Theatre de Paris.

“Ονειρεύομαι εδώ και καιρό να παίξω στο Παρίσι”, δήλωσε ο 78χρονος σταρ, αναφερόμενος στις παραστάσεις που θα δώσει στις 22 και 23 Οκτωβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα με την παράσταση “An Evening with Pacino” . Η παράσταση θα δοθεί στα αγγλικά χωρίς υπότιτλους.

“Ουδέποτε είχα πραγματική επιθυμία να παίξω Άμλετ και όμως ο Άμλετ ήταν πηγή έμπνευσης σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου. Αγαπώ τον Τσέχοφ, τον Μολιέρο και πολλούς άλλους θεατρικούς συγγραφείς. Γνωρίζω καλύτερα την ευρωπαϊκή λογοτεχνία”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro, ο δημοφιλής καλλιτέχνης.

“Ο Πατσίνο είναι μέγας λάτρης του θεάτρου, με μια κουλτούρα των μεγάλων έργων”, δήλωσε ο Ρισάρ Καγιά, γενικός διευθυντής του Theatre de Paris. “Θα παίξει αυτοσχεδιάζοντας, όπως έκανε στο Λονδίνο και στο Σίδνεϊ με κλασικά κείμενα αλλά και με μονόλογους από τις ταινίες του. Κάθε παράσταση θα είναι διαφορετική”, διευκρίνισε.