Κινηματογράφος

Pulp Fiction. Είκοσι χρόνια μετά

Η θρυλική ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, Pulp Fiction, επιστρέφει στην οθόνη του κινηματογράφου ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema, είκοσι χρόνια μετά την πρώτη προβολή της.

Το φιλμ νουαρ του Quentin Tarantino, που τον εδραίωσε ως τον μέγα auter του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά, κερδίζοντας τον Χρυσό φοίνικα του φεστιβάλ των Κανών, θα παίζται στην Αλκυονίδα από την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου και για 7 μόνο προβολές.

Pulp fiction +-_Η+¦_Δ+-

Περίληψη:

Η ταινία αποτελείται από 4 ιστορίες (σε πραγματική χρονολογική σειρά):

  1. Την ανάκτηση ενός μυστηριώδους χαρτοφύλακα από τους δύο γκάνγκστερ εκτελεστές Βίνσεντ Βέγκα (Τζον Τραβόλτα) και Τζουλς Γουίνφιλντ (Σάμιουελ Λ. Τζάκσον) και “Η Περίπτωση της Μπόνι”,
  2. “Το Δείπνο” (και τα δύο μισά, όπως εμφανίζονται στην ταινία),
  3. “Μία Γουάλας”
  4. “Το Χρυσό Ρολόι”.

Ο Τζουλς Γουίνφιλντ και ο Βίνσεντ Βέγκα δουλεύουν σαν εκτελεστές για τον γκάνγκστερ Μαρσέλους Γουάλας. Σε μια «δουλειά» σώζονται σαν από θαύμα και ο Τζουλς αποφασίζει να τα παρατήσει. Ο Γουάλας κλείνει συμφωνία με τονμποξέρ Μπουτς Κούλιτζ (Μπρους Γουίλις), να χάσει σε αγώνα που είναι να δώσει και τον πληρώνει γι’ αυτό. Τελικά όμως δεν τηρείται η συμφωνία και ο μποξέρ σχεδιάζει να φύγει από την πόλη. Αναγκάζεται όμως να γυρίσει μια τελευταία φορά στο διαμέρισμά του για να πάρει μαζί το ρολόι του πατέρα του γνωρίζοντας ότι πιθανώς θα τον περιμένουν εκεί οι εκτελεστές του Γουάλας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κουέντιν Ταραντίνο

Σενάριο: Κουέντιν Ταραντίνο & Ρότζερ Άβαρυ

Πρωταγωνιστούν: Τζόν Τραβόλτα, Σάμιουέλ Τζάκσον , Ούμα Θέρμαν, Χάρβει Καιτελ , Μπρούς Γουίλς.

Διάρκεια: 154 min

Χώρα: USA

info

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου, 21:30

210-8220008

ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46, ΠΛΑΤΕΙΑΒΙΚΤΩΡΙΑΣ (ΜΕΤΡΟΒικτώρια)

Εισ.: € 7.00, Παιδ.-φοιτ./ άνω των 65 & Εκπαιδευτικοί/Ατέλεια €5.00,

για ανέργους €3.00, οικογενειακό πακέτο τριών ατόμων €10.00