Κινηματογράφος

Όλιβερ Στόουν: «Viva Tsipras», «Viva New Greece»

Μύδρους κατά των αμερικανικών ΜΜΕ εξαπολύει ο διάσημος σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, ο οποίος όπως μετέδωσε το Flix.gr, με ένα ποστ στο Facebook εκφράζει τη γνώμη του για το «Grexit» και φωνάζει «Viva Tsipras», «Viva New Greece».

Ακολουθεί το δημοσίευμα του Flix.gr

Συνέβη πριν από λίγο. Με ένα ποστ στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, o Ολιβερ Στόουν – γνωστός υποστηρικτής του Αλέξη Τσίπρα και πολέμιος της Αμερικής, γράφει για το «Grexit», κατακεραυνώνει τα αμερικάνικα media, αναφέρεται στο «Z» του Κώστα Γαβρά και γιορτάζει μια «νέα Ελλάδα».

Στην αρχή του ποστ, αναφέρει τους λόγους που έχει καιρό να εμφανιστεί στο Facebook (τα γυρίσματα της ταινίας του για τον Εντουαρντ Σνόουντεν) και στη συνέχεια προσθέτει πως στο μυαλό του τον τελευταίο καιρό τρυγιρίζει η λέξη «Grexit» και προτείνει για ανάγνωση το άρθρο από το Al Jajeera με τίτλο «Germany is Bluffing in Greece», το οποίο εξηγεί, κατά τη γνώμη του, την καρδιά της κρίσης η οποία παρουσιάζεται με λάθος τρόπο στο αμερικανικό κοινό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Κατακεραυνώνει λοιπόν την Αμερική («αν κρίνουμε από την επαίσχυντη ιστορία μας στην Ελλάδα»), μιλάει για την προδοσία του Τσόρτσιλ στον εμφύλιο, την υποστήριξη του Νίξον στην δικτατορία του ’67 και δίνει ως παράδειγμα το «Z» του Κώστα Γαβρά και καταλήγει: «Είναι καθαρό πως δεν υπήρξε ποτέ μια ελληνική κυβέρνηση που ο κόσμος μπορούσε να σεβαστεί – μέχρι αυτήν εδώ.»

«Λέω “Ζήτω ο Τσίπρας!”, “Ζήτω μια νέα Ελλάδα!” – και μην πιστεύετε ότι διαβάζετε στα αμερικανικά ΜΜΕ. Το μόνο που ελπίζω είναι πως η Ευρώπη θα διαχωρίσει τη θέση της από τους ιμπεριαλιστικούς μας στόχους.»

Δείτε εδώ το ποστ του Ολιβερ Στόουν:

stonetsipras2