Κινηματογράφος

Ο “Σνέιπ” δεν μένει πια εδώ

Σπουδαίος ηθοποιός και ερμηνευτής, ο Άλαν Ρίκμαν, που έκανε αξέχαστους τους χαρακτήρες που υποδυόταν, πέθανε στα 69 του χρόνια από καρκίνο. Ήταν ο διάσημος κακός

Χανς Γκρούμπερ στο «Πολύ Σκληρός για Να Πεθάνει» , ο σερίφης του Νότιγχαμ στον «Ρομπέν των Δασών», ο συνταγματάρχης Μπράντον στο «Λογική και Ευαισθησία», αλλά κυρίως αγαπήθηκε από τους θαυμαστές του Χάρι Πότερ ως καθηγητής Σνέιπ της δημοφιλούς σειράς.
Ο Ρίκμαν είχε γεννηθεί στις 21 Φεβρουαρίου του 1946 στο Χάμερσμιθ του Λονδίνου και εργάστηκε αρκετά χρόνια ως γραφίστας έως την στιγμή που πήρε υποτροφία για την Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (RADA).
Ανάμεσα σε σειρά παραστάσεων όπου πρωταγωνίστησε, είχε από κοινού με την Katherine Vinner γράψει το σενάριο της θεατρικής παράστασης My name is Rachel Corrie, βασισμένο στα mails από την Παλαιστίνη της γνωστής ακτιβίστριας με το τραγικό τέλος.
Πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως “Το άρωμα: Η ιστορία ενός δολοφόνου” “Love Actually”, «Ένα Μικρό Χάος» , «Ο Επισκέπτης του Χειμώνα» , «Μάικλ Κόλινς, ο Επαναστάτης», «Δόγμα», «Galaxy Quest», «Σουίνι Τοντ: Ο φονικός Κουρέας της οδού Φλιτ», «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», «Μια Υπόσχεση».