Κινηματογράφος

Ο Μινώταυρος στο Short Film Corner των Καννών!

Η ταινία της Emy Bulloch «Μινώταυρος» συμμετέχει επίσημα στο φετινό Short Film Corner του 68ου Φεστιβάλ Καννών 2015 (13-24 Μαΐου), την πλατφόρμα που παρουσιάζει κάθε χρόνο μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους απ’ όλον τον κόσμο.

Ένα ποντίκι αναζητά τα θύματά του μέσα στον Λαβύρινθο με τα απομεινάρια των θυσιασμένων ονείρων. Ο αφηγητής, ένας “Θησέας”, ως άλλος σωτήρας, προσπαθεί να αντισταθεί στα αδιέξοδα. Μέσα από την αλληγορική αφήγηση του μύθου του Μινώταυρου, διαφαίνεται η διαχρονικότητα της ανθρώπινης πάλης για επιβίωση.

poster minotaur

 

Έχοντας ήδη αποσπάσει δύο σημαντικά Βραβεία, Καλύτερης Ταινίας (Videoart) στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (2014), Καλύτερης Ταινίας Φανταστικού Σινεμά στο EURO FILM FESTIVAL 2014 στην Ισπανία, Αrtistic Εxcellence στο Φεστιβάλ San Francisco Film Awards (2015), αλλά και με πολλές συμμετοχές σε Φεστιβάλ παγκοσμίως (Αγγλία, Γερμανία, Κύπρος, Ινδία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Βενεζουέλα κ.λπ.), η ταινία της Emy Bulloch ετοιμάζεται να ταξιδέψει μέχρι το Short Film Corner των Καννών.

__my Bulloch

«Μινώταυρος»
Είδος ταινίας: Video Art, Experimental
σενάριο – σκηνοθεσία: Emy Bulloch
διεύθυνση φωτογραφίας: Ντίνα Γιαμπουράνη
μουσική: Βαγγέλης Παπαγεωργίου
κοστούμια: Μαρία Καραθάνου
μοντάζ – σπέσιαλ εφέ: Emy Bulloch
still photos: Duane Van Horn
Παίζουν: Σωτήρης Λεπεσιώτης, Χριστίνα Πέτσα, Electra Bulloch, Eric Plymette, Ashley Aurora Plymette, Peter Jorksen.
Εταιρίες Παραγωγής: Ν2Ε2, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ.
Διάρκεια: 4’51”