Κινηματογράφος Φεστιβάλ

Ο Χρυσός Λέοντας στην « Γυναίκα που Έφυγε»

Η ιστορία μιας πρώην δασκάλας που μετά από τριάντα χρόνια φυλάκισης για φόνο που δεν διέπραξε, αφήνεται ελεύθερη, και αναζητά να εκδικηθεί τον άνθρωπο που ευθύνεται για την ενοχοποίησή της, τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα του  73ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Πρόκειται για την ταινία «The Woman Who Left» του  Φιλιππινέζου Λαβ Ντιάζ ο οποίος αφιέρωσε το βραβείο στο λαό της χώρας του και τον αγώνα τους για την ανθρωπότητα. Ο Ντιάζ στο πρόσφατο Φεστιβάλ του Βερολίνου είχε αποσπάσει την Αργυρή Άρκτο για την ταινία του «Νανούρισμα για το θλιβερό μυστήριο».

Αργυρό Λέοντα απέσπασε ο Τομ Φορντ για το «Νοcturnal Animals»  με πρωταγωνιστές την Έιμι Άνταμς και τον Τζέικ Τζίλενχαλ, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Όστιν Ράιτ «Tony and Susan»

nocturnal-animals

 

Το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας χωρίστηκε στη μέση καθώς απονεμήθηκε στον Ρώσο Αντρέι Κοντζαλόφσκι για το «Paradise»

85a3f27b7d52c821626beaed6cb44443

και τον Μεξικανό Αμάτ Εσκαλάντε για το «The Untamed».

LRS-Still1-RuthRamos-480x270-c-default

Ο ηθοποιός Όσκαρ Μαρτίνεζ από την Αργεντινή κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία «The Distinguished Citizen» και η  Έμα Στόουν απέσπασε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για τον ρόλο της στην ταινία «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ.

LLL d 29 _5194.NEF

Βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι (Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού) απονεμήθηκε στην Πάουλα Μπίρ για το «Frantz» του Φρανσουά Οζόν, Βραβείο Σεναρίου στον Νόα Οπενχάιμ για το «Jackie» του Πάμπλο Λαραΐν και Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο «The Bad Batch» της Άνα Λίλι Αμιρπούρ.

Στο Τμήμα Ορίζοντες Καλύτερη Ταινία αναδείχθηκε το «Libera Mi» της Φεντερίκα Ντι Τζιάκομο, Καλύτερη Σκηνοθεσία του Φιεν Τροχ για το «Home» και Καλύτερου Σεναρίου στο «Bitter Money» του Γουάνγκ Μπινγκ.

Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής απονεμήθηκε στο «Big Big World» του Ρέχα Ερντέμ

Καλύτερη Ανδρική Ερμηνεία απέσπασε ο Νούνιο Λοπέζ για το «Sao Jorge» του Μάρκο Μαρτίνς, Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία η Ρουθ Ντιάζ για το «The Fury of a Patient Man» του Ραούλ Αρεβάλο και Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους αναδείχθηκε το «La Voz Perdida» του Μαρτσέλο Μαρτινέσι (Παραγουάη).