Κινηματογράφος

Νέο Δ.Σ. στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Με απόφαση του αν. Υπουργού Πολιτισμού κ. Νίκου Ξυδάκη ορίζεται η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ως εξής:


Πρόεδρος: Αλέξης Γρίβας, αναγνωρισμένος Διευθυντής Φωτογραφίας, άνθρωπος με κύρος και πείρα, που γνωρίζει καλά το σινεμά, έχοντας και πολύ καλές σχέσεις με τη διεθνή κινηματογραφική κοινότητα, καθώς από τον Απρίλιο του 2012, είχε αναλάβει τη θέση του Εκπροσώπου του ΕΚΚ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης ταινιών Eurimages, το Ταμείο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ενίσχυση των κινηματογραφικών συμπαραγωγών και της διανομής ταινιών.

στεφαν

Αντιπρόεδρος: Εύα Στεφανή (σκηνοθέτις, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) Με διεθνή βραβεία για έργα της, η Εύα Στεφανή κατάφερε το 2001 με το πειραματικό φιλμ “Ακρόπολις” (Acropolis) ένα μήνυμα διαμαρτυρίας για τη σαρωτική εμπορευματοποίηση του ιερού βράχου ενώ το βίντεο αρτ έργο της “Εθνικός Ύμνος”, είχε προκαλέσει την επέμβαση του εισαγγελέα στην ArtAthina 2007. Πρόσφατο βιβλίο της “Τα μαλλιά του Φιν” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Πόλις”.

Μέλη: Όλια Λαζαρίδου (ηθοποιός), Γιάννης Δασκαλοθανάσης (διευθυντής φωτογραφίας), Κώστας Λιβιεράτος (συγγραφέας, εκδότης), Γιώργος Μαυροψαρίδης (μοντέρ), Κώστας Τερζής (κριτικός κινηματογράφου).