Κινηματογράφος Ντοκιμαντέρ

Μοντάροντας τις εικόνες του μέλλοντος

Το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων τη Δευτέρα 18 Μαΐου, προσκαλώντας το κοινό

να περιηγηθεί στους χώρους του μουσείου και να περιπλανηθεί στην ιστορία του κινηματογράφου, με ελεύθερη είσοδο.

Ταυτόχρονα στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθούν δυο προβολές –επίσης με ελεύθερη είσοδο- του ντοκιμαντέρ Στη φωλιά του χρόνου του Αλέξανδρου Παπαηλιού.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Στην Ελλάδα, σε διάστημα δεκαπέντε χρόνων, η ταυτότητα μιας ανάπτυξης συγκρούστηκε βίαια με μια άλλη – εκείνη της κρίσης. Της οικονομικής, της κοινωνιολογικής, της περιβαλλοντικής κρίσης. Στο ντοκιμαντέρ Στη φωλιά του χρόνου, παρουσιάζεται η διαδρομή τριών νέων ανθρώπων, η δράση, τα κίνητρά τους για την επιλογή της ζωής τους, οι μικρές και μεγάλες στιγμές τους, ενώ οι ίδιοι, δεκαπέντε χρόνια μεγαλύτεροι πια, απαντούν στο ερώτημα τι είναι αληθινή ζωή και τι πραγματική επιθυμία. Ποιο είναι το όφελος και ποια η σχέση τους με τη φτώχεια και τον πλούτο αντίστοιχα; Πώς ερμήνευσαν και τοποθέτησαν το χρόνο της καθημερινότητάς τους; Τι αποτελέσματα είχε το χρονικό καταφύγιο που σταδιακά έφτιαξαν; Όλα αυτά, ο θεατής θα τα δει να εξελίσσονται μέσα σε πλούσια οικοσυστήματα της Ελλάδας.

Η ταινία Στη Φωλιά του χρόνου θα προβληθεί στις 18/5 στις 12.00 & 18.00 (είσοδος ελεύθερη)

Επίσης τη Δευτέρα 18/5, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη στο Μουσείο Κινηματογράφου από τις 10.00 έως τις 20.00.