Κινηματογράφος

Μία Ζέβρα και Μισή

Το Kούμπα: Μία Ζέβρα και Μισή είναι μια απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων από τη Νότιο Αφρική με γερές δόσεις χιούμορ και έντονης δράσης. Με εντυπωσιακά τοπία, άρτια εφέ και αξέχαστους χαρακτήρες

η ταινία ξετυλίγει μια διασκεδαστική και γεμάτη ελπίδα ιστορία ενηλικίωσης μιας νεαρής ζέβρας, της οποίας η διαφορετικότητα θα την οδηγήσει σε περιπέτειες που θα αλλάξουν τη ζωή της και τη θέση της στον κόσμο.

Σύνοψη:

Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο, ακόμα και στην περίπτωση μιας ζέβρας. Ο Κούμπα είχε την ατυχία να γεννηθεί με τις μισές του ραβδώσεις και έτσι το προληπτικό κοπάδι του τού αποδίδει την ξαφνική ξηρασία που έχει πλήξει την περιοχή. Η νεαρή ζέβρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να φύγει, για να βρει τον θρυλικό νερόλακκο, όπου οι πρώτες ζέβρες απόκτησαν τις ρίγες τους. Στο ταξίδι του αυτό, ο Κούμπα θα έχει για συνοδοιπόρους μια θρασύτατη αντιλόπη και μία φανταχτερή στρουθοκάμηλο, ενώ θα γνωρίσει ένα σωρό εκκεντρικούς χαρακτήρες. Η πραγματική πρόκληση θα έρθει, όταν στον δρόμο του εμφανιστεί μια άγρια λεοπάρδαλη.

Kba_Khumba_Bradley_Rabbit_alloi

 Η περιπέτεια του Κούμπα

Ο Κούμπα φεύγοντας από το κοπάδι είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Φάνγκο, την τυραννική λεοπάρδαλη που τρομοκρατεί όλα τα ζώα στο Μεγάλο Καρού. Ο Φάνγκο γεννήθηκε βλέποντας μόνο από το ένα μάτι και γι’ αυτό το λόγο απορρίφθηκε και εγκαταλείφθηκε από την οικογένειά του, όταν ήταν ακόμη μωρό. Είναι εξαιρετικά προληπτικός και περιμένει εδώ και πολλά χρόνια μια ζέβρα που έχει μόνο τις μισές ραβδώσεις. Σύμφωνα με έναν αρχαίο μύθο, αυτή η ζέβρα, θα τον μετατρέψει στον πιο ισχυρό κυνηγό που έχει υπάρξει ποτέ. Ο Κούμπα αγνοεί πλήρως αυτόν τον μύθο και τις προθέσεις του Φάνγκο.

Μετά τη συνάντησή του με ένα θρασύτατο Αγριόσκυλο, ο Κούμπα θα γκρουπαριστεί με δύο πολύ ιδιότροπους χαρακτήρες, μια μεγαλόσωμη αντιλόπη που λέγεται Μαμά-Βι και μια φανταχτερή, αλλά μες στην ανασφάλεια στρουθοκάμηλο, τον Μπράντλυ. Οι δυο τους θα ακολουθήσουν τον Κούμπα στην περιπέτειά του. Δεν γνωρίζουν, όμως, ότι ο Φάνγκο έχει γίνει η σκιά τους, προκειμένου να εξυπηρετήσει το σκοπό του.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ο Κούμπα θα συναντήσει διάφορους περίεργους χαρακτήρες. Ένα κοπάδι από αντιλόπες που μεταναστεύουν, για να βρουν πιο εύπορα και ασφαλή βοσκοτόπια. Μια μποέμ κοινότητα που ζει με ασφάλεια σε έναν εθνικό δρυμό που προσφέρει όλες τις ανέσεις. Έναν λαγό που ζει κοντά σε ποτάμια με το είδος του να είναι υπό εξαφάνιση. Μια αγέλη μοχθηρών τρωκτικών που λατρεύουν τον πανίσχυρο Μαύρο Αετό και ένα ανισόρροπο πρόβατο που ζει μόνο του σε μια εγκαταλειμμένη φάρμα.

Οι εντάσεις μεταξύ των τριών συνοδοιπόρων σιγά σιγά κορυφώνονται καθώς σε κάθε τους βήμα εγκυμονεί και ένας κίνδυνος. Όταν δε αντιλαμβάνονται ότι ο χάρτης οδηγεί κατευθείαν στο κρησφύγετο του Φάνγκο, τα παρεάκι σπάει και ο Κούμπα συνεχίζει την αναζήτησή του μόνος.

Έχοντας ξεφορτωθεί τη Μαμά-Βι και τον Μπράντλυ, ο Φάνγκο αντιλαμβάνεται ότι ο Κούμπα συμπτωματικά έρχεται προς αυτόν και επιστρέφει στη σπηλιά του. Οι δύο πρώην συνταξιδιώτες του, όμως, αποφασίζουν να επιστρέψουν και να τον βοηθήσουν. Πίσω στο κοπάδι, ο Σέκο, ο πατέρας του Κούμπα θεωρεί ότι ο γιός του έχει πεθάνει και ότι ο ίδιος έχει απογοητεύσει το κοπάδι του. Αντιλαμβάνεται πως, αν δεν τους οδηγήσει σε μια πηγή με νερό σύντομα, όλοι θα πεθάνουν.

Μακριά από αυτούς, οι υπόλοιπες ζέβρες, μένουν έκπληκτες, όταν αντιλαμβάνονται ότι ο μικρός είναι ζωντανός, αλλά κατευθύνεται προς τον Φάνγκο. Αποφασισμένος να βρει τον νερόλακκο και να πάρει πίσω τις ρίζες του, ο Κούμπα κατευθύνεται στο καταφύγιο της λεοπάρδαλης. Σε μια επικού μεγέθους τιτανομαχία καταφέρνει να νικήσει τον Φάνγκο και να βρει τη χαμένη πηγή.

Kba_Khumba_Jnr_Herd_oloi

Credits:
Σκηνοθεσία: Anthony Silverston

Σενάριο: Anthony Silverston, Raffaella Delle Donne

Παραγωγοί: Stuart Forrest, Mike Buckland, James Middleton

Ακούγονται οι: Φοίβος Ριμένας, Φώτης Πετρίδης, Ηλίας Ζερβός, Στεφανία Φιλιάδη, Πέτρος Δαμούλης, Βίνα Παπαδοπούλου, Γιάννης Στεφόπουλος Διάρκεια: 83’
4 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood