Κινηματογράφος Παιδί

Με πίκρα από τη Φρανκφούρτη

Δυνατή γροθιά στο στομάχι για τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν τα παιδιά της νέας διασποράς είναι η ταινία που έφτιαξαν πέντε μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Φρανκφούρτης.

Η ταινία έχει τον τίτλο «14 Σεπτεμβρίου… Του Σταυρού…, Καλημέρα Ελλάδα» και βραβεύεται σήμερα, Σάββατο 29 Νοεμβρίου, στην τελετή έναρξης του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 14ης Camera Zizanio. Η ταινία εικονογραφεί τις εντυπώσεις  του μικρού  Κωνσταντίνου στη βροχερή  Φρανκφούρτη, στην πόλη που υποχρεώθηκε να μεταναστεύσει μαζί με τους γονείς του, λόγω της οικονομικής κρίσης.

 

 

Οι μαθητές κέρδισαν το βραβείο, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ VIDEO για τους μαθητές της Ομογένειας με τίτλο «ΚΑΛΗΜΕΡΑ-ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΕΣΥ», τον οποίο διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας τη σχολική χρονιά 2013-14. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 53 σχολεία του εξωτερικού και οι νικητές αναδείχτηκαν από την online ψηφοφορία του κοινού που οργάνωσε η Εκπαιδευτική Τηλεόραση.

Τα ονόματα των μαθητών που θα βραβευθούν είναι: Αναστασία Παπαδοπούλου, Αφροδίτη Τσιγαρίδα, Χριστίνα Σάιχ, Ορέστης Πίπερ, Ραφαήλ Κοτσιόπουλος και τα ονόματα των δύο συνοδών καθηγητών: Χρήστος Δίγκας και Χριστίνα Κεχαγιά. Το Φεστιβάλ Ολυμπίας ανέλαβε να εντάξει την απονομή στη 17η διοργάνωσή του και να φιλοξενήσει τα παιδιά και τους καθηγητές τους, που θα έρθουν  γι αυτό το σκοπό από τη Γερμανία.

Στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους που ξεκινάει σήμερα στον Πύργο και άλλες επτά πόλεις της Πελοποννήσου θα προβληθούν συνολικά 678 ταινίες από 61 χώρες. Πρόεδρος της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής θα είναι ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης.

Φωτογραφία εξωφύλλου, ΠΗΓΗ: blogs.sch.gr