Κινηματογράφος

Η Meryl Streep στηρίζει τις γυναίκες σεναριογράφους

H Meryl Streep ίδρυσε ένα εργαστήριο για γυναίκες σεναριογράφους άνω των 40, το οποίο θα στηρίζεται και θα λειτουργεί από τις κινηματογραφικές οργανώσεις “New York Women in Film and Television” και “Iris”.

Πρόκειται για οργανώσεις που αποτελούνται από γυναίκες filmmaker. Η δημιουργία του εργαστηρίου, και η συμμετοχή της Meryl Streep στην ίδρυση και την χρηματοδότησή του, ανακοινώθηκε την Κυριακή 19 Απριλίου, στο Tribeca Film Festival.
Το εργαστήριο θα ονομάζεται «the Writers Lab», και θα έχει ως στόχο του να δώσει περισσότερες ευκαιρίες σε γυναίκες σεναριογράφους άνω των 40 ετών. Οι ενδιαφερόμενες θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από την 1η Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, με τις 8 νικήτριες να ανακοινώνονται την 1η Αυγούστου.
Ανάμεσα στις συμβούλους που θα συμμετέχουν στο “the writers lab” είναι η σεναριογράφος/σκηνοθέτης Gina Prince-Bythewood (“Beyond the lights”), η παραγωγός Caroline Kaplan (“Boyhood”), και οι συγγραφείς Kristen Smith (“Legally Blonde ”) και Jessica Bendinger (“Bring it on ”).
Σύμφωνα με το New York Women In Film & Television, η Meryl Streep χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου το εργαστήριο, καθώς η ηθοποιός στηρίζει το NYWIFT εδώ και αρκετό καιρό.

Movie geek