Κινηματογράφος Ντοκιμαντέρ

Η ιστορία της Μπέργκμαν μέσα από τις δικές της λέξεις

Η Ingrid Bergman αποκαλύπτεται μέσα από τα δικά της λόγια, στο ντοκιμαντέρ που παρουσιάζεται στο Exile Room την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 9μ.μ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόκειται για το «Ingrid Bergman, in her own words» σε σκηνοθεσία Stig Björkman. Μέσα από ανέκδοτο προσωπικό υλικό και home movies, σημειώσεις, γράμματα και συνεντεύξεις με τα παιδιά της, το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Καννών ντοκιμαντέρ του Björkman συνθέτει ένα ακαταμάχητο πορτρέτο της Bergman μπροστά και πίσω από τις κάμερες και μας συστήνει από την αρχή το νεαρό κορίτσι από τη Σουηδία που έμελλε να γίνει μια από τις πιο διάσημες και χαρισματικές ηθοποιούς του παγκόσμιου σινεμά, και ταυτόχρονα μια μοντέρνα γυναίκα αποφασισμένη να χαράσσει πάντα το δικό της μονοπάτι.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Πρόκειται για την ζωή της ηθοποιού που κέρδισε τρία Όσκαρ και επτά ακόμη υποψηφιότητες, συνεργάστηκε με κορυφαίους σκηνοθέτες όπως ο Alfred Hitchcock, ο Roberto Rossellini και ο Ingmar Bergman, τάραξε το συντηρητικό Χόλιγουντ με ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της εποχής της και σημάδεψε εξίσου το αμερικανικό και ευρωπαϊκό σινεμά. Όμως η ανθρώπινη πλευρά της παρέμεινε ένα μεγάλο μυστήριο. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Το 2011, ο σκηνοθέτης Stig Björkman συναντά την κόρη της Ingrid Bergman, Isabella Rossellini και εκείνη του προτείνει «Γιατί δεν κάνουμε μια ταινία για τη Μαμά;». Και μέσω της Isabella, ο Σουηδός δημιουργός θα καταφέρει να διηγηθεί την ιστορία της Ingrid μέσα από τις δικές της λέξεις και εικόνες. Ο αμίμητος Michael Nyman υπογράφει τη μουσική, ενώ η Alicia Vikander δανείζει τη φωνή της στα ημερολόγια της Ingrid Bergman.