Κινηματογράφος

Fahrenheit 451 στην ταράτσα του Bios

Mε την ταινία Fahrenheit 451, σε σκηνοθεσία François Truffaut, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ray Brandbury με τους Julie Christie και Oskar Werner, συνεχίζεται την Τετάρτη 22 Ιουλίου η ενότητα προβολών How Soon is now? Fantastic Planet του Sssh! Silent Movies.

To Fahrenheit 451, αναφέρεται σε μια δυστοπική εποχή, στο μέλλον, όπου τα βιβλία είναι απαγορευμένα. Ομάδες πυροδοτών μπαίνουν σε σπίτια όπου υπάρχουν βιβλιοθήκες, ύστερα από καταγγελίες και τα καίνε. Ο τίτλος του βιβλίου αναφέρεται στην θερμοκρασία (της κλίμακας Φαρενάιτ) αυτανάφλεξης του χαρτιού.

Fahrenheit-451-300-PI

Ο Guy Montag είναι πυροσβέστης και ζει σε μία μοναχική, απομονωμένη κοινωνία όπου τα βιβλία έχουν εξοριστεί από την κυβέρνηση που φοβάται την ελεύθερη, ανεξάρτητη σκέψη. Καθήκον των πυρονόμων είναι να καίνε όλα τα βιβλία που υπάρχουν. Οι πολίτες ενημερώνονται από κυβερνητικές τεράστιες οθόνες. Όταν ο Montag γνωρίζει και στη συνέχεια ερωτεύεται την βιβλιοφάγο Clarisse, αρχίζει να διαβάζει τα κατασχεθέντα βιβλία και να αμφισβητεί τις προθέσεις της κυβέρνησης για την οποία εργάζεται.

Επόμενη προβολή:

Τετάρτη 29 Ιουλίου – Donnie Darko (2001)

Πληροφορίες

ΒΙΟS Terrace

Ακουστικά: 2 ευρώ

Ώρα έναρξης: 21.15