Κινηματογράφος

Χίμλερ, Μουσολίνι και Χίτλερ στο AegeanDocs

Με δύο ντοκιμαντέρ από τη Φινλανδία και τη Γαλλία συνεχίζονται σήμερα οι προβολές των βραβευμένων ταινιών του AegeanDocs 2014 στην Αλκυονίδα.

 «Instrument of Himmler» του H. H. Hiltunen, Φινλανδία

Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Ιστορικής Ταινίας στο AegeanDocs 2014

H ιστορία:

Instrument of Himmler TRAILER from Illume Ltd on Vimeo.

Ένας Φιλανδός φοιτητής, ο Yrjö von Grönhagen αποφάσισε την άνοιξη του 1935 να αφήσει το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και να γυρίσει από το Παρίσι στο Ελσίνκι περπατώντας.  Στο δρόμο του, στην Γερμανία, συνάντησε τον Ναζί,  Heinrich Himmler, που γοητευμένος από το μουσικό όργανο kantele, προσέλαβε τον Yrjö σαν ερευνητή στο ινστιτούτο Ahnenerbe για να ανακαλύψει τις Άριες ρίζες της φυλής στα αρχαία “ρουνικά” τραγούδια της Φιλανδικής περιοχής Καρέλια.

ΠΡΟΒΟΛΗ: Σάββατο 29 Νοεμβρίου,  20.30

 

«Mussolini – Hitler, The Killers Opera» του J.C. Rose, Γαλλία

Υποψηφιότητα για τo βραβείο καλύτερης Ιστορικής ταινίας στο AegeanDocs 2014

Η ιστορία:

Αν στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα δεν είχε επιτευχτεί η συνεννόηση και η συνενοχή του  Hitler με τον Mussolini, ο κόσμος θα είχε απαλλαγεί απ’ τα καταστροφική που επακολούθησε. Όσο η μάχη για την εξουσία, έναντι των δημοκρατικών εθνών, έμενε σε διπλωματικό επίπεδο, μπορούσαν να υποστηρίζουν ο ένας τους σκοπούς του άλλου. Όμως σύντομα η πραγματικότητα του πολέμου, ανάγκασε την μάσκα του “κοινού μετώπου” τους να πέσει. Δύο πολύ διαφορετικά έθνη έστησαν μια συμμαχία που γρήγορα θα κατέρρεε.

ΠΡΟΒΟΛΗ: Σάββατο 29 Νοεμβρίου,  21.30

Info

Είσοδος Ελεύθερη

ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Τηλ.210 8220008: 210 8220023 , 210-8220076