Κινηματογράφος

And the winner is .. Σωτήρης Τσαφούλιας

Το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Έτερος Εγώ», απέσπασε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Εθνών στην Ταορμίνα της Ιταλίας, ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Το Φεστιβάλ που ολοκληρώθηκε το βράδυ της 28ης Ιουλίου σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο επιβλητικό Αρχαίο Θέατρο της σικελικής πόλης, θεσπίστηκε προς τιμήν του Ιταλού κριτικού κινηματογράφου Gian Luigi Rondi.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που βραβεύτηκαν φέτος με το βραβείο “Premio delle Nazioni”, ήταν ο  Ζεράρ Ντεπαρντιέ, η Καρόλ Μπουκέ, ενώ τιμητικό βραβείο για το σύνολο της καριέρας της, απονεμήθηκε στη Τζίνα Λολομπριτζίντα.

Τον περασμένο Μάρτιο ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας, είχε αναγκαστεί να αποσύρει την ταινία, μετά τα όσα λέγονταν για σύνδεσή της με τον μανιακό που επιτίθετο κατά οδηγών ταξί στην Κηφισιά. 

Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αποσπώντας δύο βραβεία: Βραβείο Κοινού FISCHER Ελληνικής Ταινίας-Μιχάλης Κακογιάννης και Βραβείο Νεότητας

 

Η πλοκή της ταινίας

Στην Αθήνα του 2015, πέντε δολοφονίες αναστατώνουν την πόλη. Κοινό χαρακτηριστικό τους, είναι τα αρχαία ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων. Ο Δημήτρης Λαΐνης που υποδύεται ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαΐνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, οι φίλιοι αριθμοί του Πυθαγόρα, και ένας καθηγητής μαθηματικών.

 

Συντελεστές

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας

Παίζουν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δημήτρης Καταλειφός, Μάνος Βακούσης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Γιώργος Χρυσοστόμου, Αννα Καλαϊτζίδου, Kόρα Καρβούνη, Βασίλης Ρίσβας, Αντώνης Αντωνίου, Νατάσα Ασίκη, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Δημήτρης Μαύρος, Μαίρη Νέγρη, Ιάσωνας Παπαματθαίου, Ηλίας Πετροπουλέας, Έλενα Τυρέα, Βασίλης Τσιγκριστάρης και Σωκράτης Αλαφούζος

Guest star: Francois Cluzet

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής

Μουσική: Κώστας Μαραγκός

Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης, Γιώργος Γεωργόπουλος

Ήχος: Γιάννης Αντύπας

Production Designer: Ηλίας Λεδάκης

Κοστούμια: Άγις Παναγιώτου

Μακιγιάζ: Γιάννης Παμούκης

Executive producer: Φένια Κοσοβίτσα

Παραγωγή: Green Dragon & Blonde

 

Μάνια  Ζούση