Κινηματογράφος

AegeanDocs 2 : Πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα ταινιών στα νησιά

Animadocs2

Ανθρώπινα δικαιώματα, ιστορία και ναζιστικό φαινόμενο, περιβάλλον και οικολογία, έρωτας, σεξ και γάμος, χιούμορ, μελαγχολία και πάθη, είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα που διατρέχουν τις ταινίες του φετινού Διεθνούς φεστιβάλ ντοκιμαντέρ AegeanDocs 2 που πραγματοποιείται σε 11 νησιά του Αιγαίου.

Πρόκειται για 101 ταινίες από 37 χώρες, ξένους και Έλληνες σκηνοθέτες, συζητήσεις με το κοινό, εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που αποτελούν το πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα του φεστιβάλ σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Λήμνο, Ικαρία, Ψαρά, Οινούσσες, Αϊ Στράτη, Φούρνους, Ρόδο και Σύρο. Η έναρξη θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου, 7.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του Τζόσουα Οπενχάιμερ “ The Act of Killing”.

Animadocs2

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή την προβολή της ταινίας του για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποδεχόμενος την πρόσκληση του διευθυντή του Φεστιβάλ Κώστα Σπυρόπουλου να απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού στη Μυτιλήνη αλλά και να πάρει μέρος μαζί με τον σεναριογράφο Niels Pagh Andersen σε σεμινάριο του Φεστιβάλ την Άνοιξη όπου θα παρουσιάσει την τελευταία του ταινία “Silence”.

Animadocs2

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος ο Γ. Σκοπετέας παρουσίασε το παράλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Κριτική Ταινιών» ενώ ο Παναγιώτης Ράππας αναφέρθηκε στην εκδήλωση του Φεστιβάλ Animation & Documentary σε συνεργασία με Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στην οποία o ίδιος και ο βραβευμένος με όσκαρ σκηνοθέτης , Thomas Stellmach θα παρουσιάσουν ταινίες animation. Οι προβολές είναι εντελώς δωρεάν για το κοινό.

Animadocs2