Κινηματογράφος Χορός Ψηφιακή Τέχνη

5o Athens Video Dance Project

Σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, το φετινό 5o Athens Video Dance Project, από 17 έως 25 Ιανουαρίου, κινείται σε δύο βασικούς άξονες, το AVDP official και το AVDP.edu.

Στα πλαίσια του AVDP official, θα παρουσιαστούν σύντομα έργα videodance κάθε είδους, ταινίες και ντοκιμαντέρ χορού από καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως οι DV8, David Zambrano, Jevan Chowdhury, Michael Kliën, Rudolf Nureyev και πολλοί άλλοι, προερχόμενοι από 30 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

11

Στα πλαίσια των διακρατικών συνεργασιών με άλλα διεθνή φεστιβάλ videodance μέσα από το πρόγραμμα AVDP on TouR, θα παρουσιαστούν exchange screenings από το LOIKKA (Φιλανδία) και το L’Alternativa, Festival de Cine Independiente de Barcelona (Ισπανία). Παράλληλα, το AVDP official πλαισιώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τη δράση PROMENADE και παραστάσεις που αποσκοπούν στην ανάπτυξη ενός καλλιτεχνικού διαλόγου μεταξύ του χορού και άλλων μορφών τέχνης.

program

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 5ου AVDP (AVDP.edu), αποτελεί πλατφόρμα παρουσίασης σύντομων έργων από νέους καλλιτέχνες, σπουδαστές και απόφοιτους Ανώτερων Σχολών Χορού, ενώ περιλαμβάνει και Ιδιωτικές Προβολές & videodance activities για τους σπουδαστές Ανώτερων Σχολών Χορού, καθώς και τους μαθητές των Καλλιτεχνικών Σχολείων σε συνεργασία με το CINEDANS (Ολλανδία). Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν Σεμινάρια Σύγχρονου Χορού και εργαστήριο VideoDance.

Την ίδια ώρα ο καταξιωμένος Βρετανός Καλλιτεχνικός Διευθυντής του project MOVING CITIES, Jevan Chowdhury, θα επισκεφτεί την Αθήνα για να παρουσιάσει 2 έργα του, αλλά και να δημιουργήσει το Moving Athens, σε συνεργασία με την AVDP Team, την εταιρεία παραγωγής STEFI και τους woofs.

program1

Είσοδος screenings 5€ | performances 5€

 

23-24-25 Ιανουαρίου 2015 | AVDP official

17 έως 25 Ιανουαρίου 2015 | AVDP.edu

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Πειραιώς 256

afisa