Εικαστικά Φωτογραφία

Women of Africa στην Κυψέλη

Γυναίκες της Αφρικής φωτογραφημένες από μία διαφορετική οπτική γωνία, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Ελλάδα, ο Νιγηριανός φωτογράφος Ayo Akinwande.

Ο Ayo του οποίου η έκθεση Women of Africa, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 17 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ στην Blank Wall Gallery, Υακίνθου 12 στην Κυψέλη, προσπαθεί να σπάσει τα κλισέ και τη γενική αντίληψη που επικρατεί στο δυτικό κόσμο για την Αφρική αλλά και τις γυναίκες ειδικότερα, φωτογραφίζοντας γυναίκες διαφόρων ηλικιών με ένα διαφορετικό ύφος. Με τη βοήθεια του μακιγιάζ αλλά και σύγχρονων αξεσουάρ, τις μεταμορφώνει σε λαμπερές φιγούρες.

Ayo Akinwande - Women of Africa 15
Αποτυπώνει τη χαρά, την ευτυχία αλλά και την αξιοπρέπεια που εκπέμπουν μέσα στο χώρο τους, εξορκίζοντας έτσι την εικόνα της φτώχειας και της δυστυχίας που κυριαρχούν στην αντίληψή μας.

Ayo-Akinwande-Women-of-Africa-16

Σε αυτές τις φωτογραφίες αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι ο τρόπος που το μοντέρνο και το σύγχρονο συνδυάζονται και συνυπάρχουν με το παραδοσιακό. Ο Ayo Akinwande καταφέρνει να ενώσει δύο κόσμους και να δείξει ότι μπορεί να υπάρξει αρμονική συνύπαρξη του μοντέρνου και του παραδοσιακού ακόμα και σε μέρη που δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

Ayo Akinwande - Women of Africa 19
Επιμέλεια έκθεσης: Μάρκος Δολόπικος
Διάρκεια έκθεσης: 17 Ιουνίου έως 23 Ιουνίου 2015

Ayo Akinwande - Women of Africa 3
Πληροφορίες: Blank Wall Gallery
www.blankwallgallery.com