Εικαστικά Έκθεση Φωτογραφία

Void: Νίκης 30

“Η ιδέα για την δημιουργία του VOID ξεκίνησε από την αγάπη μας για την φωτογραφία και τα φωτογραφικά βιβλία και έντυπα, και την επιθυμία μας να προβάλουμε την δουλειά νέων καλλιτεχνών που θέλουν να δείξουν το έργο τους.

nikis 9

Θεωρήσαμε ότι ένας τέτοιος χώρος λείπει από την Αθήνα ενώ παράλληλα υπάρχει μεγάλος αριθμός Ελλήνων καλλιτεχνών που δεν βρίσκει τρόπο προβολής”, εξηγούν στο artplay.gr τρεις νέοι  φωτογράφοι, η Σύλβια Σαχίνι, ο João Linneu και η  Μυρτώ Στείρου, με αφορμή την δημιουργία του χώρου Void επί της οδού Νίκης 30, τα εγκαίνια του οποίου γίνονται στις 14 Οκτωβρίου από τις 8 το βράδυ και μετά.

nikis 8

“Η ιδέα μας ξεκινήσαμε από την ίδια μας την ανάγκη (καθώς και εμείς ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία ) να φέρουμε τους  νέους καλλιτέχνες πιο κοντά στον θεατή δημιουργώντας φωτογραφικές εκδόσεις οι οποίες είναι προσιτές στο κοινό.

nikis 7

Επίσης θέλουμε να παρουσιάσουμε δουλειές ήδη γνωστών καλλιτεχνών, και να οργανώσουμε workshops ώστε να δώσουμε τα εργαλεία στους ίδιους τους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν μόνοι τους τα δικά τους έντυπα και βιβλία.

nikis 6

Άλλη μια δράση μας είναι οι Blitzkrieg exhibitions, εκθέσεις οι οποίες όμως θα έχουν την ίδια λογική με τις εκδόσεις μας, θα οργανώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα διαρκούν 2-3 μέρες και η παραγωγή τους θα γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε τα έργα να διατίθενται σε χαμηλό κόστος και οποιοσδήποτε να μπορεί να τα αποκτήσει.

nikis 5

Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας γύρω από την φωτογραφία και η συνεχής παραγωγή έργων που δεν θα απευθύνεται μόνο σε φωτογράφους αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την φωτογραφία.

nikis 4

Σχετικά με τον χώρο, η επιθυμία μας ήταν να βρούμε κάτι κεντρικό και εύκολα προσβάσιμο και έτσι καταλήξαμε στην οδό Νίκης 30 στο Σύνταγμα.

nikis 3

Ξεκινάμε το εγχείρημα των εκδόσεων, δημιουργώντας 9 φωτογραφικά zines για 9 Έλληνες φωτογράφους σε μια συλλεκτική έκδοση 20 αντιτύπων τα οποία μπορεί κάποιος να βρει τη μέρα των εγκαινίων στον χώρο μας και στη συνέχεια στο online shop μας”.

nikis 2

 

Σύλβια Σαχίνι, João Linneu, Μυρτώ Στείρου

NNNNsssssppp