Εικαστικά

Τόνυ Θαλασσινός: «Πάντα μου άρεσε να ζωγραφίζω δράκους»

“ Στην τέχνη θα είμαστε πάντα ερασιτέχνες καθώς υπηρετούμε κάτι ευμετάβλητο και ρευστό”, δηλώνει στο artplay.gr και την Ερατώ Κονδύλη ο εικονογράφος Τόνυ Θαλασσινός , ο οποίος ασχολείται και με πολλά άλλα πράγματα πέρα από την εικονογράφηση.

Ο Τόνυ Θαλασσινός ζωγραφίζει από ενός έτους, οι γονείς του μάλιστα, έχουν απαθανατίσει σε video την πρώτη του γνωριμία με τον μαρκαδόρο και την πρώτη του προσπάθεια να ζωγραφίσει τον ήλιο και τα αστέρια. Από τότε συνεχίζει να ζωγραφίζει ακατάπαυστα αλλά και να ασχολείται με την εικονογράφηση σε πολλές μορφές και με πολλούς τρόπους.

Osia Astria Try 2

“… Ασχολούμαι με πολλά πράγματα πέρα από την εικονογράφηση. Σε αυτό φταίει η περιέργεια και ο θαυμασμός μου για όλες τις μορφές τέχνης. Δεν μπορώ να αφιερωθώ σε ένα πράγμα αποκλειστικά” μας λέει. “ Όπως στο σώμα έτσι και το πνεύμα χρειάζεται ποικιλία στις γνώσεις”.  Ο Τόνυ ζωγράφιζε πάντα διαφορετικούς χαρακτήρες, και μέσα από αυτή την διαδικασία βρήκε το στυλ του και “λύθηκε το χέρι του”. Πάντα ωστόσο του άρεσε να ζωγραφίζει δράκους, ακόμα και σήμερα κάνει δοκιμές, για να δει πως εξελίσσεται το σχέδιό του.

The Existence

 

Ανάμεσα στις επιρροές και τους καλλιτέχνες που θαυμάζει αναφέρει τους κλασσικούς Van Gogh, Toulouse Lautrec και Odilon Redon αλλά και τους σύγχρονους John Howe και Jackson Pollock.

Μιλώντας για τους Έλληνες καλλιτέχνες, αναφέρεται στον Τόνυ Τζανουκάκη,  εκφράζοντας τον θαυμασμό του τόσο για το “εκπληκτικό του σχέδιο και την αίσθηση όγκου στις εικόνες” όσο και για την εργατικότητα και την αισιοδοξία του.

Ο Τόνυ Θαλασσινός, δεν θεωρεί τον εαυτό του επαγγελματία. Όπως, χαρακτηριστικά, μας λέει “ Στην τέχνη θα είμαστε πάντα ερασιτέχνες καθώς υπηρετούμε κάτι ευμετάβλητο και ρευστό”.

Pears

Ωστόσο ο ίδιος αν και ασχολείται επαγγελματικά εδώ και μία δεκαετία, δεν είναι ακόμη σε θέση να πει πως έχει πετύχει την πλήρη οικονομική συντήρησή του, καθώς τον ένα μήνα μπορεί η δουλειά να πάει καλά ενώ τον άλλο να μην βγει τίποτα.

Pigeons

Άλλωστε μας εξηγεί πως είναι ελάχιστοι οι καλλιτέχνες που έχουν καταφέρει να ζούνε οικονομικά από την τέχνη τους. “ Έτσι είναι η ελληνική αγορά. Απλά στην τέχνη είναι ένα κλικ χειρότερα και σε αυτό ευθύνεται η έλλειψη παιδείας, γνώσης και ο τρόπος εκτίμησης.”

Distraction

Τα υλικά που προτιμά όταν δουλεύει προσωπικά έργα είναι οι τέμπερες και τα ακρυλικά, ενώ όταν τα σχέδιά του έχουν εμπορική χρήση ξεκινά με μολύβι και στη συνέχεια επιμελείται το σχέδιο ψηφιακά, με γραφίδα.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Εργάζεται στην εταιρεία  RenderWorks.gr ,  εταιρεία παραγωγής και διαφήμισης που έχει συστήσει.

Ερατώ Κονδύλη