Εικαστικά Φωτογραφία

«Playing Roles» από τον Δημήτρη Κεχρή

«Playing Roles» είναι ο τίτλος της πρώτης ατομικής έκθεσης φωτογραφίας που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κεχρής στο 2ο Handmade and Recycled Theater Festival στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα.

«Σε μια εποχή κατάρρευσης των συλλογικών οραμάτων και προώθησης του ατομικού δρόμου ως της μόνης ρεαλιστικής επιλογής, κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία της η αγωνιώδης προσπάθεια των ατόμων για ανεύρεση ή κατασκευή εαυτού ή ακριβέστερα ταυτότητας. Τα πρόσωπα φορούν προσωπεία, οι άνθρωποι υποδύονται ρόλους, οι σχέσεις αποκτούν το χαρακτήρα παράστασης και ο κόσμος μετατρέπεται σε ένα απέραντο σκηνικό. Το φανταχτερό, το ασυνήθιστο, το μυστηριώδες, το σκοτεινό αποτελούν μερικές ψηφίδες ενός μωσαϊκού, εντός του οποίου τα «εγώ» συγκροτούν εμφατικά χιλιάδες προσωπικές αφηγήσεις ελλείψει μιας συνολικής αφήγησης που θα μπορούσε να αφορά το «εμείς». Η αλήθεια αναμιγνύεται με το ψέμα και τα όνειρα επιχειρούν να ξορκίσουν τους εφιάλτες, αδυνατώντας δυστυχώς να υπερβούν το γεγονός ότι όλα αυτά και τώρα και πάντα λαμβάνουν χώρα στο φόντο μιας προαιώνιας και δυσεπίλυτης υπαρξιακής μοναξιάς».

Δημήτρης Κεχρής

KECHRIS DIM (1)

Ο Δημήτρης Κεχρής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 2006. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις φωτογραφίας στο Βυζαντινό Μουσείο, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στο Μουσείο Γουναρόπουλου, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Blackduck Multiplarte. Στα πλαίσια του Πολιτιστικού Ομίλου του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει παρουσιάσει σεμινάρια ιστορίας της φωτογραφίας. Είναι μέλος των Unexposed Photographers. Αρθρογραφεί σχετικά με τον κινηματογράφο σε έντυπα και διαδικτυακά περιοδικά.

Τεχνοχώρος Φάμπρικα
Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος
Διάρκεια: Έως 5/10/2014 Ώρες: 12.00-00.00