Εικαστικά Παιχνίδι

«Παιχνίδια του Κόσμου» στο Λιμάνι

Ένα Εργαστήριο Κατασκευής Παιχνιδιών δημιουργείται σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προσκαλεσμένους γονείς και παιδιά από τον προσφυγικό καταυλισμό αλλά και τον κόσμο της πόλης για να παίξουν και να φτιάξουν όλοι μαζί «Παιχνίδια του Κόσμου».

Την δράση οργανώνουν τα Τμήματα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Α.Π.Θ. και την ΑΡΣΙΣ μέσα από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα εργαστήρια κατασκευής των «Παιχνιδιών του Κόσμου» απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη διαδικασία κατασκευής παιχνιδιών ανακυκλώνοντας παλιά ξύλινα αντικείμενα. Στόχος της συλλογικής αυτής δράσης είναι η γνωριμία των κατοίκων της πόλης με τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η ενδυνάμωση των σχέσεων και η ανάπτυξη της συνεργατικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων, αλλά και η άρση του περιορισμού των παιδιών που φιλοξενούνται στο λιμάνι μέσω των παιχνιδιών.

Τα παιχνίδια που θα κατασκευαστούν θα παραχωρηθούν στον προσφυγικό καταυλισμό.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-10 ετών και τους γονείς τους. Για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος είναι επιθυμητή η ενεργός συμμετοχή των γονέων/ ενήλικων συνοδών.

Η κάθε ομάδα θα παρακολουθήσει ένα εργαστήριο διάρκειας τριών ωρών που θα πραγματοποιείται Τρίτη και Πέμπτη στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης τις ώρες 10:30-12:00.

Οι συναντήσεις θα γίνουν τις ημέρες:

Ομάδα 1:        Τρίτη 28 και Πέμπτη 30 Ιουνίου

Ομάδα 2:        Τρίτη 5 και Πέμπτη 7 Ιουλίου

Ομάδα 3:        Τρίτη 12 και Πέμπτη 14 Ιουλίου

Ομαδα 4:        Τρίτη 19 και Πέμπτη 21 Ιουλίου

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΜΦΘ (τηλ.: 2310 566 716 τις ώρες 11:00-16:00).