Εικαστικά Έκθεση

Ο «ΝΕΟΝ» στην Κρήτη. Τριάντα τρία έργα Τέχνης συνομιλούν με την Ασκητική

Το χειρόγραφο της «Ασκητικής» του Νίκου Καζαντζάκη μαζί με 33 έργα σημαντικών διεθνών και Ελλήνων καλλιτεχνών θα ιχνηλατήσουν την πορεία του ανθρώπου από τη ζωή προς το θάνατο, στο πλαίσιο της έκθεσης του ΝΕΟΝ

«Flying over the Αbyss – Η Υπέρβαση της Άβυσσος», που εγκαινιάζεται σήμερα Σάββατο 2 Μαΐου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης και στον αρχαιολογικό χώρο Φορτέτσα.

Σε διάλογο με την «Ασκητική» τα έργα που περιλαμβάνονται στην έκθεση θα φωτίσουν τη διαδρομή της ανθρώπινης ζωής, από το τραύμα της γέννησης, τον αγώνα για τη ζωή και τη δημιουργικότητα έως το θάνατο. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεπιμέλεια της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης Μαρίας Μαραγκού και του ιστορικού τέχνης Δημήτρη Παλαιοκρασσά.

Συμμετέχουν έργα των: Marina Abramović, Αλέξης Ακριθάκης, Matthew Barney, Hans Bellmer, Louise Bourgeois, Heidi Bucher, Paul Chan, Robert Gober, Asta Gröting, Jim Hodges, Mike Kelley, Willian Kentridge, Martin Kippenberger, Σοφία Κοσμάογλου, Gabriel Kuri, Sherrie Levine, Στάθης Λογοθέτης, Ana Mendieta, Μάρω Μιχαλακάκου, Doris Salcedo, Beverly Semmes, Kiki Smith, Κώστας Τσόκλης, Adriana Varejão, Mark Wallinger, Σάββας Χριστοδουλίδης.

info

Έκθεση ‘Flying over the Abyss – Η Υπέρβαση της Άβυσσος’

Διάρκεια Έκθεσης | 02 Μαΐου – 27 Σεπτεμβρίου 2015

Εγκαίνια: 2 Μαΐου 2015

18.00-19.00 Φορτέτσα

19.00 Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Ώρες λειτουργίας:

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, Μεσολογγίου 32, Ρέθυμνο

Τρίτη – Παρασκευή 09:00-14:00 & 19:00-21:00

Σάββατο – Κυριακή 10:00-15:00

Δευτέρα Κλειστά

 

Τζαμί Ιμπραήμ Χαν, Φορτέτσα, Ρέθυμνο

Καθημερινά 09:00 – 19:00