Εγκατάσταση Εικαστικά

Μια Πόλη φτιάχνει ένα Έργο Τέχνης

Με επίκεντρο στοιχεία της ελληνικής ταυτότητας, όπως η φιλοξενία και η αποδοχή της ετερότητας του άλλου, διοργανώνεται την Κυριακή 15 Μαίου στον Άβαντα της Αλεξανδρούπολης, από  το Ερευνητικό Θέατρο Θράκης

και τον σκηνοθέτη Γιώργο Ζαμπουλάκη, το Eat Time EUROPE, μια Landscape πολιτική action μεγάλης κλίμακας. 

Πρόκειται για μια πρόσκληση στον  ντόπιο πληθυσμό που το Θέατρο και ο σκηνοθέτης, απευθύνουν με αποδέκτες όλους τους κατοίκους της περιοχής για συμμετοχή σε ένα πολιτιστικό αντάμωμα και φαγητό στην εξοχή,  κατά τη διάρκεια του οποίου θα κινηματογραφηθεί η action Eat Time Europe.
Πρόκειται για τη συνέχεια του πολυβραβευμένου έργου Tea time EUROPE, φτιαγμένου και αφιερωμένου σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να ξεφύγουν από την τρέλα του πολέμου και να έρθουν στην «πολιτισμένη Ευρώπη».
Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης, «σε δύσκολους καιρούς για την Ελλάδα και με μια Ευρώπη να υψώνει φράχτες και να κλείνει σύνορα, ας παρουσιάσουμε την ταυτότητά μας μέσω της Τέχνης ως μια επιλογή που έχει για κέντρο της τον δοκιμαζόμενο άνθρωπο».
Το Ερευνητικό Θέατρο Θράκης, εκτός από τις παραστάσεις και τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, δημιουργεί και Action στις οποίες συμμετέχει και παράγει το ίδιο το κοινό του, δημιουργώντας μέσω της τέχνης μια πλατφόρμα συζήτησης πάνω σε βασικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία.
«Eλάτε να φάμε και να τραγουδήσουμε μέσα σ’ ένα καταπράσινο λιβάδι.
Φέρτε τα παιδιά και τους ηλικιωμένους ανθρώπους σας.
Γίνετε μέρος της Γιορτής», καλούν οι συντελεστές και προσθέτουν «ελάτε να δείξουμε μέσω της τέχνης, τί αποτελεί την ελληνική ταυτότητα. Μια ολόκληρη πόλη, ένα έργο Τέχνης».
Η κινηματογραφημένη Action Eat time Europe θα προβληθεί στο Μουσείο Μπενάκη το Φθινόπωρο του 2016 μαζί με το Tea time Europe 2014, το πολυβραβευμένο πρώτο μέρος της τριλογίας.

.
Τόπος: Άβαντας τοποθεσία πρώην Λατομείο ΔΕΠΕΑ
Χρόνος: Κυριακή 15η Μαίου 2016, στις 14:00
Τηλέφωνο για δήλωση συμμετοχής και προετοιμασίας 6940580180

 

*Φωτογραφία : Θεόφιλος Γεροντόπουλος