Εγκατάσταση Εικαστικά

“Μεταβίβαση” της Λοϊζίδου στον Κεραμεικό

Mέσα στο αρχαίο νεκροταφείο του Κεραμεικού αλλά και στο μουσείο του, παρουσιάζεται από τις 9 Σεπτεμβρίου η εικαστική εγκατάσταση “Μεταβίβαση” της Μαρίας Λοϊζίδου.

Η γνωστή Κύπρια καλλιτέχνης δημιούργησε το έργο – που θα παρουσιάζεται έως τις 31 Οκτωβρίου- στο πλαίσιο του θεσμού του ΝΕΟΝ “Εργο στην πόλη”.

Η προσέγγιση της δημιουργού αποτελεί μια δημιουργική συνομιλία μεταξύ της μνήμης του τόπου με τα ίχνη της αρχαίας ελληνικής τέχνης της ύφανσης και τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας για τον χειρισμό του υλικού (ίνες από ανοξείδωτο χάλυβα).

Η έκθεση αναπτύσσεται σε μία διαδρομή που ξεκινάει από το εσωτερικό του αρχαιολογικού μουσείου, συγκεκριμένα στα παράθυρα της εσωτερικής αυλής – αιθρίου, και συνεχίζει στον αρχαιολογικό χώρο σε 6 συνολικά σημεία. Μέσα από αυτόν τον αρχαιολογικό περίπατο αναδεικνύονται όψεις της γυναικείας καλλιτεχνικής εργασίας – χειροτεχνίας που συνδέονται με την ύφανση, τη συλλογική εργασία, τη σχέση με το χρόνο και την εικαστική απόδοση του γυναικείου ψυχισμού πάνω στο εργόχειρο.