Αρχαιολογία Εικαστικά Έκθεση

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου!

Στην «αίθουσα του βωμού» του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου εκτίθεται από την Κυριακή 9 Αυγούστου ο «καθρέφτης της Ευρώπης», χάλκινο κάτοπτρο των αρχών του 4ου αι. π.Χ., που ανακαλύφθηκε σε τάφο πλούσιας γυναίκας της αρχαίας Ερέτριας

και φέρει στην επιφάνεια του καλύμματός του την εμβληματική παράσταση της Ευρώπης πάνω στον ταύρο.
Στις 13:00 οι αρχαιολόγοι του Μουσείου θα υποδεχτούν το κοινό στο χώρο της έκθεσης και θα μιλήσουν για την αρπαγή της Ευρώπης από τον ερωτευμένο Δία καθώς και τη μοίρα της ίδιας και των παιδιών της στον αρχαιοελληνικό μύθο.
Ο «καθρέφτης της Ευρώπης», εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθέατο Μουσείο», τη νέα δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών, οι οποίες βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως και εκτίθενται στο κοινό.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το «δαχτυλίδι του Θησέα». Ακολούθησε η «Αιγύπτια γάτα Μίου», η «’Αρτεμη από τη θάλασσα» και τώρα ο «καθρέφτης της Ευρώπης» που θα φιλοξενηθεί έως την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.
Η ξενάγηση των αρχαιολόγων θα επαναληφθεί στις 16, 23, 30 Αυγούστου και 20 Σεπτεμβρίου. Για την παρακολούθηση είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση (πληροφορίες στο τηλ. 213 214 48910).