Εικαστικά

Οι ναύτες του Γιάννη Κόττη που ονειρεύονται

Καράβια και ποδήλατα στεφανωμένα με λουλούδια, ναύτες που ονειρεύονται και δέντρα φορτωμένα καρπούς, είναι μερικά από τα έργα της νέας σειράς που δημιούργησε ο Γιάννης Κόττης και εκτίθενται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο.

Ένα πολύχρωμο εικαστικό περιβάλλον με τον καλλιτέχνη να είναι προσηλωμένος στη φόρμα και τα υλικά του, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο ζωγραφικό περίγυρο που διακρίνεται για το έντονο αφηγηματικό στοιχείο του.

05

Τα γεμάτα δέντρα καρπούς κυριαρχούν, καθώς τα περιβόλια του βρίσκονται σε εποχή απόλυτης γονιμότητας. Οι λεμονιές, οι πορτοκαλιές, οι ροδιές, αλλά και οι συκιές, κάθε μια πρωταγωνίστρια στο δικό της έργο, καλούν τον άνθρωπο για να του προσφέρουν τα αγαθά τους. Στις εντυπωσιακές δημιουργίες του Κόττη η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπινου, ζωικού και φυτικού βασιλείου έχει σχεδόν πάντοτε τον πρώτο λόγο.

08

Τα χρώματα είναι έντονα και τα τοπία του αποπνέουν μια παιδική σχεδόν αθωότητα και μια μοναδική αισιοδοξία. Τίποτα δεν είναι στατικό. Τα ποδήλατα του έχουν κίνηση, όπως και η γαλάζια και ροζ βέσπα του που μας γυρίζει σε άλλες εποχές, ο αγαπημένος του σκύλος δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε αυτή τη φορά, μαζί με τα καράβια του που αρμενίζουν. Ακόμα και οι ναύτες του όταν ονειρεύονται ή ησυχάζουν μας ταξιδεύουν νοητά. Όλα ή σχεδόν όλα τα στολίζει ο Γιάννης Κόττης με ολάνθιστα λουλούδια, που περιβάλλουν τα θέματα του σε έργα που υμνούν τη ζωή και τη δύναμη της φύσης.

09

Ο Γιάννης Κόττης γεννήθηκε στο Κοκκώνι Κορινθίας το 1949. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Γιάννη Μόραλη και τον Νίκο Νικολάου στο προκαταρκτικό έτος (1974 – 1979). Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα σκηνογραφίας. Συνέχισε τις σπουδές του στη Beaux – Arts στο Παρίσι για τρία χρόνια. Από το 1987 έως και σήμερα εκθέτει στην Γκαλερί Samy Kinge – Παρίσι.

03

Διάρκεια έκθεσης ως 28 Ιουλίου 2016.

Ώρες λειτουργίας 11.00- 15.00 και 19.00- 01.00.

Kapopoulos Fine Arts Μυκόνος: Ενόπλων Δυνάμεων 15, Κεντρικό Ματογιάννι,

Tηλ. 22890 27 005 Fax: 22890 27 005

Μ. Ζ