Εικαστικά Έκθεση Φωτογραφία

Οι μικρές ουλές του Πέτρου Νικόλτσου

Με την έκθεση MINOR DAMAGE / ΜΙΚΡΕΣ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Μαίου στις 9 το βράδυ ο Πέτρος Νικόλτσος επιστρέφει για τρίτη φορά στον χώρο του project space του six d.o.g.s.

για την πρώτη εξ ολοκλήρου ατομική και αυτοεπιμελούμενη έκθεσή του στην Αθήνα.

Παρουσιάζεται μια αυστηρά τυπολογική εργασία πιστή στις αρχές της straight photography με θέμα τις μικρές ζημιές που προκαλούνται σε αυτοκίνητα ( χτυπήματα, γρατζουνιές).

Το εγχείρημα ξεκίνησε ως μια ευρύτερη αποτύπωση των περιοχών που βρίσκονται στα νοτιοδυτικά όρια του Δήμου Αθηναίων. Η αρχική σύλληψη στην πορεία έγινε όλο και πιο σαφής καταλήγοντας σε ένα πάρα πολύ συγκεκριμένο χαρακτηριστικό της λεωφόρου Αθηνών και των κάθετων σε αυτήν δρόμων που είναι η “κουλτούρα του αυτοκινήτου” (φανοποιεία, γκαράζ, σέρβις, ζυγοσταθμίσεις, επισκευές, σημάδια συγκρούσεων-καταστροφών και αναπόφευκτα ακόμα και θανάτου ενώ την νύχτα παράνομοι αγώνες ταχύτητας με τα “φτιαγμένα”). Στις εικόνες αυτές ο φωτογράφος επιλέγει μόνο κάποιες λεπτομέρειες αυτής της πραγματικότητας: Τις μικρές ουλές. Τα “παρα λίγο”. Τα χτυπήματα που μας λαβώνουν αλλά δεν μας καταστρέφουν.

Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι