Εικαστικά Ψηφιακή Τέχνη

Η έκθεση The Lumen Prize στη Στέγη

 

Ορισμένα από τα σημαντικότερα ψηφιακά έργα τέχνης που συμμετείχαν στον κορυφαίο διαγωνισμό Lumen Prize, κάνουν μια στάση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, πριν παρουσιαστούν στην Νέα Υόρκη.

Τα 50 επικρατέστερα έργα του 2013, μαζί με τα 25 έργα που διακρίθηκαν το 2014, θα παρουσιαστούν από τις 31 Οκτωβρίου στη Στέγη, σε έκθεση την επιμέλεια της οποίας έχει η Μαριλένα Β. Καρρά. Σημειώνεται πως τα έργα θα ταξιδέψουν για πρώτη φορά εκτός της έδρας του βραβείου στο Cardiff.

Amsterdam - Holland (2013) by Silvia De Gennaro (Ευγενική παραχώρηση The Lumen Prize & ΣΓΤ)

Amsterdam – Holland (2013)
by Silvia De Gennaro
(Ευγενική παραχώρηση The Lumen Prize & ΣΓΤ)

 

Το Lumen Prize αποτελεί το κορυφαίο βραβείο ψηφιακών έργων τέχνης ανά τον κόσμο. Θεσμοθετήθηκε το 2011 και απονέμεται κάθε χρόνο σε έργα που δημιουργήθηκαν με ψηφιακά μέσα, με στόχο την ανάδειξη αυτής της διαρκώς μεταβαλλόμενης μορφής τέχνης.

 

Foreign Body (Screen) (2013) by Antony Crossfield (Ευγενική παραχώρηση The Lumen Prize & ΣΓΤ)

Foreign Body (Screen) (2013)
by Antony Crossfield
(Ευγενική παραχώρηση The Lumen Prize & ΣΓΤ)

 

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, οι επικρατέστερες συμμετοχές «ταξιδεύουν» με την έκθεση The Lumen Prize ανά τον κόσμο.

Ανάμεσά τους θα είναι και το έργο Αποδημία της Ελληνίδας εικαστικού Κατερίνας Αθανασοπούλου, που απέσπασε το πρώτο βραβείο της περσινής διοργάνωσης. Το έργο της, μια τρισδιάστατη ψηφιακή αλληγορία για την Αθήνα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους Εικαστικούς Διαλόγους του 2012 κατόπιν ανάθεσης της Στέγης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που θα είναι ανοιχτή και με δωρεάν είσοδο για το κοινό κάθε μέρα 12:00 – 21:00, θα θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, στις 20:00.