Εικαστικά

Festival: Μηδέν εις το πηλίκον

Festival_Miden_2014_Poste

Τα δέκατα γενέθλιά του γιορτάζει φέτος το «Festival Μηδέν» και ετοιμάζεται να πλημμυρίσει για άλλη μία φορά, με κινούμενες εικόνες, το Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας παρουσιάζοντας και πάλι ένα δυναμικό πρόγραμμα σύγχρονης βιντεοτέχνης απ  όλο τον κόσμο, από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου.

Στην επετειακή αυτή διοργάνωση, το κοινό της Καλαμάτας -και όχι μόνο- θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει περισσότερα από 250 έργα βιντεοτέχνης από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια φορά σε χώρους του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, αυτή τη φορά όμως οι κεντρικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ μετακομίζουν στην πλατεία Όθωνος, σηματοδοτώντας μια νέα αρχή (από το μηδέν πάντα!) σε ένα νέο χώρο. Παράλληλες εκδηλώσεις, ειδικές προβολές και αφιερώματα θα φιλοξενηθούν επίσης κατά τη διάρκεια του τριημέρου και σε άλλους χώρους του Ιστορικού Κέντρου (Καλλιτεχνικό Στέκι, dk design studio, Barfly), ενώ στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου REXθα λάβει χώρα μια ειδική παρουσίαση της δεκάχρονης πορείας του φεστιβάλ σε συνδυασμό με ομιλία του αντιπρύτανη της ΑΣΚΤ (και πρωτοπόρου καλλιτέχνη των Νέων Μέσων) Μάνθου Σαντοριναίου, με τίτλο ” Ήτανε μια φορά ένα φεστιβάλ ή οι μεγάλες διοργανώσεις στην εποχή της κρίσης” (Πέμπτη 3/7). Όλες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα έχουν, όπως πάντα, ελεύθερη είσοδο για το κοινό.