Εικαστικά

Έργα Κεχαγιόγλου στη Σύρο

George Braque

Έκθεση έργων του Χρήστου Κεχαγιόγλου, οργανώνει η Πινακοθήκη Κυκλαδων σε συνεργασία με την  Γκαλερί Ζουμπουλάκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2014.

Τα εγκαίνια γίνονται το Σάββατο 5 Ιουλίου και η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 23 Ιουλίου, στο κτήριο της Πινακοθήκης στην Ερμούπολη της Σύρου.  Στην έκθεση θα παρουσιαστούν χαρακτηριστικά ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα. Μεγάλο μέρος της έκθεσης θα αποτελέσει η καινούργια δουλειά του, «συναντήσεις στη ζωγραφική». Πρόκειται για ένα ζωγραφικό παιχνίδι- αναφορά σε αγαπημένους καλλιτέχνες, που συνθέτει την προσωπική του ιστορία της ζωγραφικής.

ΚΕΧ

Με αφορμή την έκθεση θα παρουσιαστεί ένα βιβλίο – αναδρομή στη ζωγραφική του Χρήστου Κεχαγιόγλου, χορηγία της εκδότριας κας Μάγγης Μίνογλου – Εκδόσεις Κριτική.

Ben Nicholson

Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Σπούδασε μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης, κινηματογράφο στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φιλοσοφίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Paris I-Sorbonne στο Παρίσι. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 22 ατομικές εκθέσεις και σε τουλάχιστον 60 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Έργα του ανήκουν στις συλλογές του Μουσείου Βορρέ, του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και σε πολλές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2013 παρουσίασε στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη την έκθεση «Στις άκρες του κόσμου-Πτήσεις δωματίου», τέταρτη ατομική του έκθεση.