Εικαστικά Φωτογραφία

«Αυτόχθονες της Βενεζουέλας»

Τις εντυπωσιακές φωτογραφίες της γνωστής ερευνήτριας και φωτογράφου του Κέντρου Σπουδών της Αισθητικής των Ιθαγενών της Βενεζουέλας, Lelia Delgado, φιλοξενεί η έκθεση που διοργανώνει η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας

της Βενεζουέλας στην Αθήνα, από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου, στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, οδός Γυθείου 12, στους Αμπελόκηπους.

Η Έκθεση με τίτλο «Αυτόχθονες της Βενεζουέλας» πραγματοποιείται με αφορμή την 12η Οκτωβρίου που γιορτάζεται ως Ημέρα της Αντίστασης των Ιθαγενών.
Μέσω των φωτογραφιών της Delgado ,το κοινό θα ταξιδέψει στη μαγεία της μυστικιστικής φύσης της Βενεζουέλας, μέσα από την οποία αναδύονται τα πρόσωπα των ιθαγενών, γεμάτα ζωή και δυναμισμό.

Screen Shot 2015-10-02 at 5.38.36 PM
“Οι ρίζες των αυτοχθόνων της Βενεζουέλας φτάνουν πίσω στο χρόνο σε μια πολύ σημαντική πολιτιστική περίοδο. Οι βαρβαρότητες και ο πόλεμος εξόντωσης τους, μετά την εισβολή των Ευρωπαίων, τους ανάγκασαν να υποχωρήσουν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές αυτής της απέραντης χώρας, αλλά παρ’ όλα αυτά όχι μόνο δεν χάθηκε ο πλούτος των μύθων, η μαγεία και η ποίηση αλλά διαιωνίστηκε και η σοφία τους. Αυτό γίνεται αντιληπτό από τους αμέτρητους τρόπους με τους οποίους οι αυτόχθονες προσέγγισαν τη φύση, την οποία και θεωρούν μητέρα και πηγή της ζωής και πάνω στην οποία δεν νοείται καμία ατομική ιδιοκτησία αλλά στην ουσία επιβάλλει την κοινοτική ζωή. Αυτές οι φωτογραφίες είναι ένας φόρος τιμής στη ζωή και τον πολιτισμό τους.” υποστηρίζει η Lelia Delgado.

Screen Shot 2015-10-02 at 5.38.15 PM

H Έκθεση θα γίνει στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, οδός Γυθείου 12, στους Αμπελόκηπους, από τις 13 ως τις 16 Οκτωβρίου, από τις 18.00 ως τις 21.00, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 12 Οκτωβρίου, στις 19.30 μ.μ.

Screen Shot 2015-10-02 at 5.38.27 PM

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, προσκαλεί όλο τον ελληνικό κοινό, καθώς και τη βενεζουελάνικη και τη λατινοαμερικάνικη κοινότητα, να παρευρεθούν σε αυτή την εκδήλωση, με στόχο τη γνωριμία και την επαφή με τις πολιτιστικές πτυχές των δύο λαών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη