Οι δημιουργοί γράφουν

Κώστας Κουτσολέλος : «Ο Κολτές και μια ηλεκτρική κιθάρα»

Για το πώς εμπνεύστηκε την παράσταση Simone που ανεβάζει στις 30 Οκτωβρίου στο Bios, ο Κώστας Κουτσολέλος γράφει στο artplay.gr : «Δεν έχω δει κείμενο να μιλάει καλύτερα για τη μοναξιά, την μοναξιά σε μια πόλη, από αυτό του Κολτές, το ”Η νύχτα λίγο πριν από τα δάση”.

Και αυτό είναι και το μόνο θέμα που πραγματικά με ενδιαφέρει. Το είναι σε μια πόλη σαν αυτήν, με τόσα πράγματα, τόσους ανθρώπους, και να αισθάνεσαι τόσο μόνος -ειδικά τις νύχτες. Ο Κολτές δεν μπορεί, για να έγραψε ένα τόσο εύστοχο, ποιητικό και απόλυτα γειωμένο μαζί κείμενο, θα έπρεπε να ήξερε την μοναξιά από πρώτο χέρι…

Δεν ήθελα να ανεβάσω όμως το έργο σαν ένα μονόλογο. Μου φαινόταν βαρετό. Και πολύ μακριά από εμένα. Και προσπάθησα να το ανεβάσω με έναν τρόπο μουσικό, με την βοήθεια μιας ηλεκτρικής κιθάρας, κάτι μεταξύ τραγουδιού και θεάτρου. Οπότε πήρα τα αποσπάσματα του έργου που εμένα με ενδιέφεραν, τα έφτιαξα έτσι ώστε να με αφορούν, και προσπάθησα να τα κάνω στίχους, μουσική με κάποιον τρόπο. Παρόλο που δεν γνωρίζω πραγματικά μουσική, από την πλευρά ενός ηθοποιού το έκανα όλο αυτό. Και από την αγάπη μου στα αφηγηματικά τραγούδια: Tom Waits, Jim Morrison, Λένα Πλάτωνος, Αλέξανδρος Βούλγαρης.

Έχω κι εγώ αγωνία να δω αν και πώς λειτουργεί όλο αυτό που έφτιαξα. Ελπίζω να αφορά και να αγγίζει έστω και έναν πραγματικά. Κι αυτό κάτι θα ήταν…»

Κώστας Κουτσολέλος