Εργαστήρια Σεμινάρια Συναντήσεις

Το Xωριό Ψ στις Πινακάτες Πηλίου

Το Χωριό Ψ είναι μια κοινότητα ατόμων με κοινό ενδιαφέρον τη θεωρητική και βιωματική κατανόηση της έννοιας «θεραπεία της ψυχής» και της σημαντικότητας του φυσικού περιβάλλοντος στην ίδια τη θεραπευτική διαδικασία.

Από 18 έως 27 Αυγούστου το Χωριό Ψ πραγματοποιεί στις Πινακάτες Πηλίου, , ένα διατηρητέο χωριό με έντονο παραδοσιακό χρώμα, την 2η Συνάντηση Ψυχοθεραπειών με θέμα: «Αργοναυτική Εκστρατεία: Στόχος-Σχέση-Σύνδεση-Ταξίδι-Θεραπεία»

Οι συναντήσεις στοχεύουν στην ανταλλαγή γνώσεων, σκέψεων και συναισθημάτων μέσα από τον ανοιχτό, ειλικρινή διάλογο αλλά και τις βιωματικές δράσεις.

Το Χωριό Ψ περιλαμβάνει βιωματικά  εργαστήρια, παρουσιάσεις, παράλληλες δράσεις, ενώ παράλληλα αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό απόδρασης καλοκαιρινών διακοπών και προσωπικής εξέλιξης. Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης έχουν τη δυνατότητα να διαμείνουν σε ξενώνες του χωριού.

Η συνάντηση απευθύνεται σε:

-επαγγελματίες και φοιτητές από τον χώρο της ψυχικής υγείας, των ανθρωπιστικών επιστημών και συναφών κλάδων

-άτομα που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν περισσότερο τον εαυτό τους και να πειραματιστούν με πιο εκφραστικούς τρόπους επικοινωνίας

-σε όσους θέλουν να επιλέξουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη συμβουλευτική ή την ψυχοθεραπεία

Φέτος, στο Χωριό Ψ παρουσιάζονται έξι ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις. Αναλυτικά, φιλοξενούνται οι: Νιζέττα Αναγνωστοπούλου, Παναγιώτης Απότσος , Αθηνά Δελαπόρτα, Άννα Κάραλη, Χρήστος Καραπιπέρης Αλεξάνδρα Κατσικά, Λήδα Κοφινά, Άντα Παϊζη, Ρεβέκκα Ροδοπούλου, Γιώτα Ρουσάκου.

Στις 19, 20 και 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν  μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων, κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ψυχοθεραπευτές και άλλων προσεγγίσεων να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Επίσης, όλοι οι συμμετέχοντες του Χωριού Ψ θα έχουν την εμπειρία μιας μικρής “Αργοναυτικής Εκστρατείας στον Παγασητικό”. Στο πλαίσιο αυτής της εξόρμησης με καραβάκι, θα γίνει εν πλω αναφορά στον μύθο του Ιάσονα και των Αργοναυτών, στα θέματα και τους συμβολισμούς που αναδεικνύει η συγκεκριμένη αφήγηση τα οποία σχετίζονται με την ψυχοθεραπευτική διαδικασία.  Άλλωστε,  οι ήρωες της εκστρατείας δεν είναι παρά όψεις του ενός προσώπου που αρχίζει την αναζήτησή του.

Πρόγραμμα δεκαημέρου:

18 Αυγούστου   Αφίξεις // Οpen call: Βιωματικό Εργαστήριο Συνθετικού μοντέλου//Καλωσόρισμα

19 Αυγούστου   Οpen call: Βιωματικό Εργαστήριο Ψυχογενεολογίας // Αργοναυτική Εκστρατεία στον Παγασητικό

20 Αυγούστου  ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

21 Αυγούστου  ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

22 Αυγούστου  ΡΑΪΧΙΚΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

23 Αυγούστου  Open call: Βιωματικά Εργαστήρια Ψυχοδράματος & Συστημικής Προσέγγισης // Αργοναυτική Εκστρατεία στον Παγασητικό

24 Αυγούστου  ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (ΑRT THERAPY)

25 Αυγούστου  GESTALT

26 Αυγούστου  FOCUSING ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

27 Αυγούστου  Λήξη εργασιών// Αποχαιρετισμός

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από τις Εκδόσεις Κοντύλι

Περισσότερες πληροφορίες για το ημερήσιο και αναλυτικό πρόγραμμα, την αίτηση συμμετοχής, φωτογραφικό υλικό, δημοσιεύσεις στον Τύπο, τη διαμονή, τη μεταφορά, τον ελεύθερο χρόνο, τις υπόλοιπες παροχές και τις παράλληλες δράσεις, παρέχονται στην ιστοσελίδα  www.village-psy.gr .

Υπεύθυνοι διοργάνωσης : Δημήτρης Παντελής ([email protected],6944908844) και Αταλάντη Απέργη ([email protected], 6972859160)