Εκδήλωση

Γνωριμία με μια …εκρηκτική κουζίνα και έναν αρχαίο πολιτισμό

Η Σαντορίνη είναι από τα λίγα μέρη στον κόσμο στα οποία ο επισκέπτης δεν θα συναντήσει τίποτα κοινότυπο. Η ίδια η θέση του νησιού, η σημερινή του μορφή που δεν είναι παρά μια νέα δημιουργία μετά την καταστροφή, η ξέρα του,

αλλά και η διατήρηση σημαντικής αγροτικής παραγωγής πάνω σε αυτό τον μοναδικό στον κόσμο «ξερότοπο», αποτελούν σημαντικά συστατικά της φυσιογνωμίας του, μιας φυσιογνωμίας που κυριαρχεί στο Αιγαίο μερικές χιλιάδες χρόνια τώρα.

Την Σαντορίνη και την πολιτιστική της κληρονομιά, μέσα από ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό αφιέρωμα θα παρουσιάσουν την Πέμπτη 18 Ιουνίου στις 18:00, στο Golden Hall, στο Μαρούσι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Έπαρχος Θήρας κ. Θεώνη Λειβαδάρου στο πλαίσιο της δράσης Discover south Aegean.

Στην εκδήλωση που οργανώνεται στο ισόγειο του γνωστού πολυκαταστήματος θα πραγματοποιηθεί ζωντανά μαγειρική με πρώτες ύλες τα παραδοσιακά σαντορινιά προϊόντα από τον σεφ Σταμάτη Τσίλια. Θα διεξαχθεί διαγωνισμός για το κοινό με δώρο ένα τριήμερο με διαμονή στη Σαντορίνη για δύο άτομα και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και νέες ετικέτες σαντορινιών κρασιών.

104_

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κ. Θεώνη Λειβαδάρου και οι συνεργάτες της θα ενημερώσουν το κοινό για τις δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τα πολιτιστικά δρώμενα της Σαντορίνης, ενώ θα δώσουν και βασικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρει το νησί στους επισκέπτες που θα το επιλέξουν για τις διακοπές τους ή για επαγγελματικούς λόγους.

Στην εκδήλωση συνεισφέρουν: Η ομάδα παραγωγών Σαντορίνης (Ε.Σ.Θ.Π), με την υποστήριξη του πολιτιστικού – οινογαστρονομικού κέντρου Cultural Village Santorini και της Κάναβας Χρυσού- Τσέλεπου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Ήβη Τζανετοπούλου Χρυσού, Διευθύτρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Cultural Village Santorini.

Β. Σαρακινός